Dijous, 27 de juny de 2024
És notícia

El Govern demana la dimissió del president de la Federació Catalana de Futbol per frau electoral

Avatar photo
Un jutjat instrueix una causa contra Soteras i vuit persones més per falsedat documental i administració deslleial
Vilagra

La vicepresidenta en funcions del Govern, Laura Vilagrà, ha demanat aquest dijous la dimissió del president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i de la seva junta directiva després que hagi transcendit que un jutjat de Sabadell els investiga a ell i a vuit directius per presumptes delictes de falsedat documental i d’administració deslleial, segons un sumari difós pel diari ‘Ara’ al qual ha tingut accés l’ACN. En concret s’acusa els directius de frau electoral en els comicis guanyats per Soteras el febrer del 2023. Vilagrà ha exigit que el futbol català surti de “l’ull de l’huracà per presumptes corrupteles o tergiversació de documents”, segons les declaracions que ha fet també al rotatiu barceloní.

La número dos del Govern també ha indicat que té constància que el Tribunal Català de l’Esport està estudiant el sumari del cas i les informacions publicades per decidir si emprèn algun tipus d’acció.

La investigació dels Mossos d’Esquadra a l’entorn del cas posa de manifest que, segons declaracions de testimonis de la mateixa Federació, hi va haver partidisme en la composició de la junta electoral amb membres a les meses de la màxima confiança del director general, un dels ara investigats.

També hi va haver denúncies de presidents de clubs per presumptes falsificacions de firmes en documents oficials necessaris per votar o per presumptes pressions perquè triessin la llista de Soteras.

Cal recordar que a finals d’agost del 2023 el Govern ja considerava que Soteras no era “la persona més adient” per presidir la Federació Catalana de Futbol perquè no havia estat “a l’alçada” en el cas Rubiales de presumpta agressió sexual a la jugadora Jenni Hermoso.

“No voler reconèixer la gravetat dels fets els converteix en còmplices. Les persones que giren la mirada i no fan res perquè no tornin a succeir, vol dir que tenen connivència amb actituds masclistes i amb els agressors en els casos més greus”, argumentava aleshores la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus prorroga per 15 anys les autoritzacions dels mercats de Marxants

Notícia següent

Junts presenta a Tarragona una moció per impulsar l’oficialitat del català a la UE

Notícies relacionades