L’escola Alba de Reus participa en un programa de noves tecnologies

Es tracta d'un programa europeu per aprendre noves tecnologies aplicades a l’aprenentatge

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’escola d’educació especial Alba de la Diputació de Tarragona a Reus ha estat seleccionada per participar durant aquest curs 2022-2023 en el programa de la Unió Europea Erasmus+ amb el seu projecte “Mode d’accés activat: per una educació inclusiva”.

 

El programa Erasmus+ facilita la mobilitat del personal docent del centre i està dotat amb una subvenció de 17.375 € que permetrà visitar escoles d’educació especial d’arreu d’Europa per conèixer com apliquen les tecnologies de suport en l’aprenentatge a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

 

La participació del centre de la Diputació en el programa té per objectiu principal treballar la inclusió escolar i social de l’alumnat des de la promoció de les capacitats i les potencialitats cognitives, motrius i emotives. També es treballarà sobre un model educatiu basat en l’excel·lència i en la qualitat de vida de l’alumnat.

 

La participació en aquest programa Erasmus+ permetrà que 5 grups de professionals de l’escola Alba viatgin a cinc escoles europees, concretament a Amsterdam als Països Baixos, Praga a la República Txeca, Munich a Alemanya, Lehmo a Finlàndia i Ajdovcina a Eslovènia, on es treballa la inclusió de l’alumnat amb necessitats educatives especials per poder copsar i aprendre dels seus coneixements, estudiar metodologies de treball, estratègies, recursos i noves tecnologies aplicades a l’educació especial.

 

La transferència de coneixement serà el segon objectiu clau de la participació en el programa. El retorn dels viatges a les escoles de referència europees permetrà compartir coneixement amb els centres d’educació de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa, i també en altres centres de la zona educativa d’influència. Igualment, l’experiència permetrà l’avaluació i la reflexió interna sobre les metodologies actuals, amb la revisió i actualització en funció de l’experiència a Europa.

 

L’Escola d’Educació Especial Alba

Al passeig de la Boca de la Mina de Reus, l’escola Alba és un centre escolar que atén un alumnat amb diferents necessitats educatives especials. Promou la inclusió escolar, social i laboral. L’oferta educativa del centre abasta l’educació infantil, primària, secundària i formació post-obligatòria.

 

L’alumnat del centre té entre 3 i 21 anys, s’agrupen en 9 aules, segons les edats i les seves competències. Els perfils competencials de l’alumnat és molt divers, atén alumnat amb diferents discapacitats i condicions, que requereixen una gran varietat de suports, però en tots els casos presenten necessitats concretes d’aprenentatge, comunicació i participació.