Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Cambrils presenta el programa de la Festa Major de la Immaculada

Avatar photo

L’encesa oficial de l’enllumenat de Nadal obrirà aquest divendres, 1 de desembre, el programa de la Festa Major de la Immaculada de Cambrils, que s’allargarà fins el 17 de desembre amb novetats com la festa jove, combinades amb actes tradicionals com la processó dels elements festius, el ball i la commemoració del Setge, i propostes ja consolidades com Tallers Oberts.

La regidora de Festes, Teresa Recasens, i la regidora de Joventut, Laura Mellau, han presentat avui tota la programació, reivindicant la importància d’aquesta última festa major de l’any i posant en valor la participació de les entitats.

Una de les grans novetats del programa de la festa major d’hivern és el concert jove de la Immaculada, organitzat per la Colla Jove i el Departament de Joventut, que se celebrarà el dissabte 9 de desembre a partir de les 13:30 hores al Palau Municipal d’Esports. La música en directe la posarà el grup Estopaos (tribut a Estopa) i la festa s’allargarà fins a les 6 de la matinada amb els dj Osmiii i Dimuca.

El programa 

El dia 1 de desembre, l’encesa de l’enllumenat a les 18 hores a la plaça de l’Ajuntament estarà protagonitzada per la lectura pels nens i nenes de les escoles de Cambrils que llegiran els desitjos i les corals que cantaran nadales. Com és habitual, hi haurà xocolatada popular i seguidament s’inaugurarà el pessebre de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle.

El dissabte 2 de desembre hi haurà teatre al Teatre del Casal Parroquial,  l’endemà diumenge el Vermut Cagarrieres al Parc del Pescdor i el dimecres 7 de desembre el torneig de futbol 7 Vila de Cambrils.

El dia gran, el 8 de desembre, començarà a les 11:30 hores amb la missa i la processó amb la Colla Gegantera Tota l’Endenga, el Ball de Bastons de Cambrils, i els Xiquets de Cambrils, acompanyats de la Cobla Ministrers de Cambrils. A partir de les 18 hores, el concert i ball aniran a càrrec  de l’Orquestra New Marabú, que compta amb el música cambrilenc Genís Piqué, al Palau Municipal d’Esports.

El dissabte 9 de desembre també arriba farcit d’activitats. Per començar, a les 12 hores s’estrenarà el documental “100 Piquets” dels 30 anys d’història dels Xiquets de Cambrils al Cinema Rambla de l’Art.

A la tarda, es commemorarà el Setge amb el parlament institucional a la Torre del Llimó, que enguany anirà a càrrec de la historiadora i arxivera Montserrat Flores. L’acte també comptarà amb la lectura d’un poema a càrrec de Blanca Martínez acompanyada de la música de l’arpa d’Anna Amigó. Seguidament, es farà el recorregut fins a la plaça del Setge amb els elements del seguici i l’ofrena de les corones honorífiques. La jornada acabarà amb la festa jove al Palau d’Esports, gratuïta i oberta a tots els públics.

A més, durant tot el cap de setmana, 9 i 10 de desembre, es portarà a terme la 16a edició de Tallers Oberts, que es clourà amb una festa a la Torre del Llimó amb l’actuació de Bali Cejas.

El dimecres 13 de desembre s’inaugurarà l’exposició “The sacred and the real” de la fotògrafa Gemma Miralda a la Torre del Port i el dijous 14 s’estrenarà la pel·lícula documental Canigó 1883 amb la presència del seu director al Cinema Rambla de l’Art.

El dissabte 16 de desembre es presentarà el projecte “Escenaris de la Història d ela  Xarxa de Museus d’Història amb activitats com un campament de recreació de la vida quotidiana de la tropa al segle XVIII, una ronda dels soldats pels carrers del barri antic i la lectura del relat novel·lat del Setge de Cambrils a càrrec del periodista Josep Capella. Finalment, el diumenge 17 de desembre es presentarà el llibre “Paraules de la mar” de Carlos “Ventura” a la Llotja de la Confraria de Pescadors.

Com és habitual, la festa major de la Immaculada coincideix i enllaça amb l’inici de les activitats nadalenques, com el Mercat de Nadal a la Vila (del 5 al 10 de desembre), les iniciatives solidàries de les entitats per la Marató de Tv3 i altres propostes que es presentaran pròximament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × 4 =

Notícia anterior

Vila-seca aprova un pressupost per a l’any 2024 de més de 38 milions d’euros

Notícia següent

Viladecans presenta el Concurs Recicl-Arte

Notícies relacionades