Cambrils promou tallers de sensibilització sobre la Covid-19 a les escoles

La iniciativa s’emmarca en el Programa d’activitats en matèria de salut i igualtat pel curs 2020-2021

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Programa d’activitats en matèria de Salut i Igualtat que promou el departament de Salut pública a les escoles de Cambrils arrenca aquest curs amb la novetat d’un taller de sensibilització sobre la Covid-19.  

 

A través de la participació, l’activitat vol sensibilitzar els nens i les nenes de primària sobre la importància d’adoptar mesures individuals de protecció i fer pedagogia sobre conceptes relacionats amb la pandèmia, com el sistema immunitari o les vacunes. 

 

A més, l’activitat presta una atenció especial a les mesures d’higiene per prevenir el contagi al taller dirigit específicament a 4t curs de primària. Aquest taller, que estrena un nou format, se centra en la higiene i la cura del propi cos. 

 

El Programa d’activitats en matèria de Salut i Igualtat té com a finalitat treballar les habilitats socials dels infants i adolescents en l’àmbit educatiu per prevenir conductes de risc en l’àmbit de la salut i fomentar la igualtat d’oportunitats entre els i les joves. D’aquesta manera, a més de la centrada en la Covid-19, el Programa planteja activitats per trencar estereotips de gènere i fomentar les relacions de parella saludables. 

 

Altres propostes busquen fomentar l’alimentació saludable, divertida i interactiva; la prevenció de malalties com el càncer de pell; la prevenció del consum del tabac i haixix; la prevenció contra les addicions a les xarxes socials i la importància del canvi climàtic i la seva incidència en la nostra salut. També es treballa la sexualitat i l’afectivitat i el seu impacte en la salut o els bons hàbits com el no malbaratament d’aliments. 

Les activitats en format de teatre – fòrums dirigits a l’alumnat de 2n i 3r de la ESO han adaptat el seu format per continuar treballant aspectes tan importants com la promoció efectiva de la igualtat, la llibertat, el respecte i la confiança mútua així com per trencar amb estereotips de gènere. 

 

Les activitats es continuen donant de forma presencial i s’han ampliat el número per tal de poder donar cobertura a tots els grups bombolla de forma individual, prenent sempre totes les mesures de seguretat. Tot i així, donada la situació actual derivada de la pandèmia, el Departament de Salut pública ha ofert als centres educatius la possibilitat d’adaptar algunes de les activitats de forma telemàtica.