Presó sense fiança per al jove acusat de violar a una anciana a Tamarit

L'arrestat va negar ser l'autor de l'agressió i que accedís a l'habitatge de la dona.

Operació antidroga a Torreforta, a Tarragona, amb diversos agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local. CEDIDA

El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Montsó va decretar ahir l’ingrés a presó sense fiança per al jove de 24 anys acusat de violar una anciana de 94 anys dissabte passat a Tamarit de Llitera. La Fiscalia i l’acusació particular van sol·licitar l’ingrés a presó per la gravetat del delicte i el risc de fuga, perquè no té arrelament. Malgrat tots els indicis que hi ha en la seva contra, l’arrestat va negar ser l’autor de l’agressió i que accedís a l’habitatge de la dona.

El presumpte autor dels fets es troba en situació irregular a l’Espanya. Val a recordar que als 18 anys va ser expulsat d’un centre de menors a Lleida i tindria antecedents penals. Segons el diari Heraldo de Aragon, l’home va ser examinat per un psiquiatre, que va determinar que no pateix de cap patologia psiquiàtrica.

La Guàrdia Civil d’Osca i Barbastre van trobar restes de l’ADN del sospitós al domicili de la víctima, que viu sola, i en les seves pertinences. A més, es va concloure que les ferides que presenta en una mà és compatible el vidre de la finestra que va forçar per accedir a l’habitatge.

L’advocada de l’acusació particular, Lucía Romeu, proporcionada per l’Institut Aragonès de la Dona (IAM), demanarà que prengui declaració a la víctima, en una prova preconstituïda, tenint en compte la seva avançada edat i que el judici es pot demorar diversos anys.

L’agressor hauria estat vigilant la víctima. La violació es va produir dissabte a la nit i el presumpte autor va ser detingut diumenge a la tarda després del gran dispositiu d’investigació desplegat.