Dispositiu de l’Ajuntament de Reus amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig

A fi i efecte que la jornada electoral es desenvolupi amb tota normalitat i sense incidents, un total de 124 persones de l'Ajuntament treballaran el dia de les eleccions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Reus ha previst aquest diumenge, 28 de maig, un ampli dispositiu de mitjans humans i materials per facilitar el desenvolupament i difusió de la informació durant la jornada de les eleccions municipals. Els avanços de participació i l’escrutini a Reus —així com les possibles incidències als col·legis electorals i altres informacions d’interès— es podran seguir, com en altres convocatòries electorals, a través del web municipal www.reus.cat i específicament al web eleccions.reus.cat, així com al perfil oficial de l’Ajuntament a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (@reus_cat), amb l’etiqueta #EleccionsReus; i al canal municipal a Telegram @ReusCatNoticies.

L’Ajuntament instal·larà a l’Oficina del Padró d’habitants (carrer de Sant Joan, antic hospital) el centre de consulta censal. Des d’aquest punt, i al llarg de tota la jornada electoral (de 9:00 h a 20:00 h), s’informarà i s’atendran de manera presencial els dubtes de la ciutadania en qüestions relacionades amb el cens. L’Ajuntament de Reus també destina treballadors municipals a tots els col·legis electorals per informar i resoldre els possibles dubtes de la ciutadania sobre les dades del cens.

A fi i efecte que la jornada electoral es desenvolupi amb tota normalitat i sense incidents, un total de 124 persones de l’Ajuntament treballaran el dia de les eleccions. Abans, dissabte, un equip de muntadors i el personal de les Brigades Municipals posarà a punt les taules i els col·legis electorals.

Els equips de treballadors municipals que es desplegaran amb motiu de les eleccions són els següents:

  • 43 representants de l’Administració als col·legis electorals, responsables de vetllar pel correcte funcionament de les votacions i de l’escrutini, d’assessorar el president de taula i de recollir les dades
  • 13 persones en punts d’informació
  • 55 agents de la Guàrdia Urbana
  • 2 conserges
  • 3 persones al Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions
  • 2 persones a Secretaria
  • 3 persones a la Direcció de Comunicació Corporativa
  • 3 persones al departament de Població

Participacions i escurtini
Les dades de participació referents a Reus es podran seguir mitjançant els canals municipals a les 14:00, les 18:00 i les 20:00h. Un cop es tanquin els col·legis electorals, a les 20:00 h, s’aniran incorporant els resultats de l’escrutini dels vots emesos. Totes les dades s’oferiran en referència al global de la ciutat, i també per col·legis, districtes electorals i seccions censals. Cal tenir en compte que aquestes dades hauran de ser oficialitzades per la Subdelegació del Govern de l’Estat i per tant el seu valor és merament informatiu. Al web municipal també s’hi poden consultar les dades dels comicis anteriors i els col·legis electorals, entre altres informacions.

El web d’eleccions incorpora mapes interactius que permeten a l’usuari plasmar sobre el plànol de la ciutat totes les dades que es van generant al llarg de la jornada electoral. L’eina ofereix la possibilitat de comparar dades actuals i històriques i fer múltiples combinacions i comparacions sobre el mapa de Reus.