Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Més de 35.000 persones veuen la Cavalcada de Reis a Reus

Avatar photo

La Palma també s'ha consolidat com a espai pel Campament reial

Un cop desmuntat el Campament reial de La Palma des de Reus Cultura es fa balanç del nou emplaçament de la recollida de cartes i de la Cavalcada de Reis d’enguany. Més de 35.000 persones van acompanyar la comitiva dels Reis d’Orient des del carrer Ample i fins que van arribar al Mercadal, on se’ls va lliurar les claus de la ciutat.

 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “el Campament que va acollir els patges reials a La Palma ha funcionat molt bé i treballarem per poder repetir aquest lloc cada any, ja que ens permet organitzar totes les persones que hi prenen part i sobretot el públic, amb un horari més ampli, amb adaptacions a les persones amb necessitats especials, i un espai que permet rebre més nens i nenes a la vegada”.

 

La festa al voltant de la Cavalcada de Reis va començar amb l’arribada dels patges a la Casa Rull el dia 30 de desembre, on els van rebre desenes de persones. Després de saludar des del balcó, van donar un tomb de ravals amb bigues romanes i es van establir a La Palma, on van muntar el campament.

 

Des de ReusCultura calculen que un total de 6.600 persones van passar per aquest espai de la ciutat, fins que el dia 5, puntualment a les 16:30 h, van arribar els Reis d’Orient a Reus. Tres avionetes van sobrevolar la plaça d’Anton Borrell i tot seguit van entrar a la plaça amb els seus carruatges, on van ser rebuts per l’alcalde i la resta d’autoritats.

 

Un cop feta la visita als nens i nenes ingressats a l’hospital de Sant Joan, els Reis d’Orient van començar la Cavalcada, fent tot l’itinerari previst sense incidències. Es van llençar gairebé 4 tones de caramels de pectina des de les 3 carrosses reials i des del camió dels caramels del final de la cavalcada.

 

Al voltant de les 21:00 h, els Reis d’Orient van arribar a la plaça del Mercadal, que estava plena de gom a gom, on l’alcalde de la ciutat els va lliurar les claus de la ciutat. L’acte es va tancar amb un castell de focs i confeti per donar pas a la nit més màgica de l’any.

 

L’Home dels Nassos i el Ball dels 12 mesos

Des de ReusCultura també es valora positivament l’acollida que han tingut enguany el recorregut de l’Home dels Nassos, que va visitar diferents barris de la ciutat dalt d’un cotxe d’època fins a arribar a la plaça del Mercadal, i del Ball dels 12 mesos.

 

Amb gran interès durant tot el recorregut, aquest ball, representat per un personatge cada mes i acompanyat de la figura del temps, va recórrer els carrers de la ciutat amb el seu acompanyament musical. És un ball que crida molt l’atenció dels vianants i que s’espera perquè només surt un únic dia a l’any.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

thirteen − 11 =

Notícia anterior

Sant Adrià de Besòs implanta plaques fotovoltaiques als edificis municipals

Notícia següent

Figueres i el centre de Vilafant tindran connexió directa en bus

Notícies relacionades