Ingressa a presó pel cultiu d’una plantació de marihuana a l’Alt Camp

Plantació de marihuana a l'Alt Camp. Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació i Seguretat Ciutadana de la comissaria de Valls van desmantellar dimecres passat un cultiu de marihuana a Querol (Alt Camp) i van detenir un home de 30 anys com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

Els treballs d’investigació es van iniciar aquest passat dimarts arran d’una informació rebuda sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana en una zona aïllada, de difícil accés i amb molts desnivells al municipi de Querol.

Els mossos van comprovar que des d’una bassa ubicada en un punt elevat es feia arribar l’aigua de regadiu a tres zones boscoses del Torrent d’Esblada, a la Serra de Brufaganya, on es van localitzar 3.031 plantes de marihuana d’un metre d’alçada. Durant aquestes gestions dutes a terme gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van sorprendre el detingut quan estava regant, tot i intentar fugir camp a través.

L’operatiu va culminar amb la troballa, en una altra finca, d’una vella casa derruïda que aquesta i altres persones feien anar per pernoctar-hi. Al lloc s’hi va trobar una petita cuina de gas, aliments i begudes, motxilles, roba i diverses bateries de vehicles que utilitzaven per generar electricitat.

El detingut va passar divendres al migdia a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.