Dilluns, 3 de juny de 2024
És notícia

Estudiants de Parets participen en el taller sobre contaminació acústica de l’Escola de la Natura

Avatar photo
Alumnes de l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Vila Parietes i l’Institut La Sínia han participat aquest dimarts al taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?”, realitzat a la plaça de la Vila

Més d’un centenar d’estudiants de primària i secundària de Parets han pres part aquest dimarts, 21 de maig, al taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?”, organitzat per l’Escola de la Natura amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Han pres part diversos grups d’alumnes d’entre 4t i 6è de primària de les escoles Lluís Piquer i Vila Parietes, i un grup de 3r d’ESO de l’Institut La Sínia. L’activitat s’ha dut a terme durant el seu horari lectiu, al matí, a la plaça de la Vila i al parc La Linera.

El taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?” té l’objectiu de prevenir els joves sobre la contaminació acústica, conscienciar-los sobre l’existència del soroll ambiental i els efectes que pot tenir un excés de soroll en l’entorn. Es tracta d’una activitat engrescadora, perquè són els mateixos estudiants els que mesuren el soroll ambiental, amb la utilització d’un sonòmetre.

Els alumnes s’han dividit en grups que han contrastat el so existent en ambients tan diferents com una vorera a l’avinguda de Catalunya i el parc La Linera. Amb les seves mesures, han comprovat ells mateixos les diferències de qualitat ambiental que hi ha entre un lloc i l’altre. També han comparat el so existent dins d’un bar en comparació amb l’interior de l’església de Sant Esteve.

“És molt important que els infants i joves sàpiguen diferenciar un so d’un soroll, i conscienciar-los que el soroll ens pot afectar, que hi ha persones que són sensibles i que el soroll ambiental els altera”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Gemma Garcia.

Respecte a les diferents edats dels alumnes que han realitzat el taller, la regidora ha destacat que “tant els infants de primer de primària com els joves de 4t d’ESO han de saber els efectes que pot suposar la contaminació acústica; per això, l’activitat està oberta a tots els grups d’edat, perquè aprenguin com es mesuren els nivells acústics, què és un sonòmetre i com funciona, i que posin atenció a tot el soroll que ens envolta, i del qual ni ens n’adonem”.

El taller “Quin soroll fem? Quin aire respirem?” és un recurs en el marc de la Setmana Sense Soroll 2024 que ofereix la Diputació de Barcelona, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i en coordinació amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els cossos dels dos catalans morts a l’Afganistan es preparen per ser repatriats “de manera imminent”

Notícia següent

‘Per la pau, pel planeta, pel futur’, lema de Comuns Sumar pel 9-J

Notícies relacionades