Un noi de 19 anys reclama haver-se quedat paralític per la vacuna Covid

El noi demana al govern espanyol una indemnització d'1 milió d'euros després que li hagin concedit una discapacitat del 84%

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un noi de 19 anys ha presentat una reclamació contra el ministeri de Sanitat i exigeix una indemnització d’1 milió d’euros per danys i perjudicis, en considerar que va quedar paralític a causa de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19.

 

L’advocat del jove, Fernando Osuna, ha explicat a EFE que el jove té diferents informes mèdics que avalen una relació “directa amb la vacuna”, concretament la segona dosi, que el noi es va inocular el setembre del 2019.

 

Segons la reclamació que han presentat, el jove va començar a patir “petites alteracions sensitives amb debilitat als dos braços” poc després de posar-se la segona dosi, però no li va donar importància en creure que eren simples efectes secundaris de la punxada.

 

Dos mesos després, al mes de desembre, el jove va començar a patir “alteracions motores a les cames i mal d’esquena” que van acabar impossibilitant que caminés. Quan va anar a Urgències, el jove sevillà va ser ingressat durant gairebé un mes per després ser traslladat a la Unitat de Lesionats Medul·lars, on va romandre ingressat 8 mesos més, fins a l’agost del 2022.

 

Poc abans de rebre l’alta, li van diagnosticar “Mielitis transversa amb relació temporal amb la segona dosi de la vacuna Covid”, i part del document indicava que tenia una “lesió medul·lar incompleta de nivell sensitiu C7 dret/C6 esquerra, i de nivell motor C7 dret/C8 esquerra de causa mèdica en probable relació a etiologia inflamatòria”.

 

Actualment el jove està sotmès a un tractament amb set medicaments diferents que no està cobert pel Sistema Públic de Salut, així que s’ha gastat més de 6.000 euros en les teràpies i desplaçaments a un centre privat. La Conselleria d’Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat li ha reconegut una discapacitat del 84% que ha alterat completament la vida del jove, que abans de tot era esportista actiu.