Un jove denuncia ser colpejat i insultat per un Policia: ‘T’enviaré al teu país’

'Si et dono un cop de puny, no aguantes' li va dir, presumptament, el policia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un jove de nacionalitat hondurenya ha interposat una denúncia contra un agent de la Policia Local de Rocafort (València) que suposadament li va propinar un cop de puny en l’estómac i li va etzibar: “Vas de fanfarró, sou tots iguals, et manaré al teu país”.

Així consta en la denúncia presentada per aquest home davant el jutjat de guàrdia de Paterna i de la qual ha informat l’entitat València Acull. L’organització -a la qual el jove va acudir a través del seu Programa d’Igualtat de Tracte i No Discriminació per a denunciar els fets- ha difós també un vídeo gravat per veïns dels fets, que van ocórrer en la matinada del passat 17 d’octubre a Burjassot.

Segons el relat del denunciant, tornava a la seva casa en monopatí després de passar una estona amb els seus amics. A uns metres va veure a diversos policies fent un control al carrer Mariano Ribera de Burjassot. Es dona la circumstància que l’agent de Rocafort denunciat s’havia desplaçat fins a la pròxima població de Burjassot per a reforçar a una patrulla que intervenia en un presumpte cas de conducció en estat d’embriaguesa.

El denunciant assegura, en passar al costat dels agents, li van parar i li van indicar que es llevés els cascos que portava. Els hi va guardar i li van preguntar si portava alguna cosa que li comprometés. Els va dir que un grínder -que sosté que estava buit- i ho va lliurar traient-ho de la ronyonera que portava.

Llavors, van començar a registrar-lo i un dels policies va començar a empènyer-lo cap a una cantonada. El jove es va sentir molest amb aquesta conducta i li va indicar a l’agent si volia que es mogués li ho digués “sense necessitat d’empènyer-lo”. “Sense oferir resistència”, es va col·locar de braços plegats contra la paret. En aquest moment, segons afirma, “el mateix policia va començar a insultar-me: ‘Vas de fanfarró, sou tots iguals, et manaré per al teu país'”. A més, li va preguntar per altres nois hondurenys amb els quals havien tingut un problema el dia anterior i “li vaig contestar que no els coneixia i em va amenaçar: ‘Si et pego una, no me l’aguantes'”.

En la denúncia, el jove retreu també l’actitud d’altres agents presents que, d’acord amb la seva versió, no van intervenir i, fins i tot, un d’ells li va negar aigua quan la va demanar, ja que, segons afirma, va acabar vomitant a causa del cop rebut.

València *Acull ha informat que al denunciant se li ha incoat un procediment sancionador per estada irregular i una proposta de sanció per tinença de drogues o abandó d’instruments relacionats amb les drogues, acusació que ell nega rotundament.

Per part seva, l’alcalde de Rocafort, Rafael Ferrando, ha confirmat a Europa Press que l’agent de Policia Local, que es trobava en un període de prova de sis mesos, va acudir com a “reforç” d’una patrulla del municipi veí de Burjassot per a intervenir en un presumpte cas de conducció en estat d’embriaguesa.

Davant aquests fets, l’alcalde ha assenyalat que s’ha decidit suspendre cautelarment d’ocupació a l’agent i obrir un expedient “per a les mesures que calgui prendre”. “S’actuarà amb total rotunditat”, ha asseverat. “Aquest tipus de conductes són inacceptables i intolerables”, ha censurat, al mateix temps que ha defensat que “la Policia Local està per a servir al ciutadà”.