La gran final d’Eurovisió 2025 ja és aquí, i la representant espanyola, Melody, ha estat una de les protagonistes inesperades de les darreres hores. Amb la seva cançó Esa diva, la cantant sevillana ha protagonitzat una espectacular remuntada a les apostes, passant dels últims llocs al número 13, en una escalada que ha agafat per sorpresa a molts eurofans.
Quan Melody va arribar a Basilea, pocs confiaven en les seves opcions. Però després dels assajos oficials, una actuació potent a la semifinal i una renovació total de l’escenografia, la seva proposta ha començat a guanyar suports. La força vocal, el carisma i una coreografia plena d’empoderament han fet que Esa diva soni amb força entre els seguidors del festival.
Melody sortirà a l’escenari en la sisena posició de la nit, després de Lituània i abans d’Ucraïna, amb una proposta visual molt millorada respecte a la que va mostrar al Benidorm Fest. Acompanyada d’un equip de ballarins i amb una posada en escena plena de simbolisme, defensarà una cançó que reivindica el poder femení i l’autoafirmació. A més, la representant espanyola ha assegurat que té una sorpresa guardada per la gran final d’aquesta nit.
Tot i que només se li atorga un 1% de possibilitats de guanyar, la seva presència a la part alta de la taula suposa una gran fita tenint en compte el punt de partida. Espanya, que no guanya Eurovisió des de l’any 1969, confia enguany en oferir una actuació memorable més enllà del resultat final.
Suècia, de nou la favorita
La gran favorita per endur-se el Micròfon de Cristall és Suècia, amb el grup KAJ i la seva divertida Bara Bada Bastu, una aposta en un dialecte escandinau que ha captivat públic i jurat. També destaquen Àustria, amb JJ i la seva emocionant Wasted Love, i França, amb Louane i la delicada Maman. Els Països Baixos i Finlàndia completen el grup de favorits segons les plataformes d’apostes.
Quan i com serà la final?
La final començarà a les 21:00 hores i es podrà seguir en directe per La 1 i RTVE Play, amb els comentaris de Tony Aguilar i Julia Varela. Un total de 26 països competiran aquesta nit en una edició especialment diversa en llengües i estils musicals, que promet una de les gales més obertes i sorprenents dels últims anys.
Aquest és l’ordre de les actuacions:
- Noruega – Kyle Alessandro (Lighter)
- Luxemburg – Laura Thorn (La poupée monte le son)
- Estònia – Tommy Cash (Espresso Macchiato)
- Israel – Yuval Raphael (New Day Will Rise)
- Lituània – Katarsis (Tavo akys)
- Espanya – Melody (Esa diva)
- Ucraïna – Ziferblat (Bird of Pray)
- Regne Unit – Remember Monday (What the Hell Just Happened?)
- Àustria – JJ (Wasted Love)
- Islàndia – VÆB (Róa)
- Letònia – Tautumeitas (Bur man laimi)
- Països Baixos – Claude (C’est la vie)
- Finlàndia – Erika Vikman (Ich komme)
- Itàlia – Lucio Corsi (Volevo essere un duro)
- Polònia – Justyna Steczkowska (Gaja)
- Alemanya – Abor & Tynna (Baller)
- Grècia – Klavdia (Asteromáta)
- Armènia – Parg (Survivor)
- Suïssa – Zoë Më (Voyage)
- Malta – Miriana Conte (Serving)
- Portugal – Napa (Deslocado)
- Dinamarca – Sissal (Hallucination)
- Suècia – KAJ (Bara Bada Bastu)
- França – Louane (Maman)
- San Marino – Gabry Ponte (Tutta l’Italia)
- Albània – Shkodra Elektronike (Zjerm)