Maria Ubach es reuneix amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal

En el  marc del 29è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i  Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra a Łódź, Polònia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest divendres una  trobada amb el ministre d’Afers Exteriors de Portugal, João Gomes Cravinho, en el  marc del 29è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i  Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra a Łódź, Polònia.  

Durant la trobada, Ubach i Cravinho han signat un acord per facilitar l’exercici  professional dels familiars del personal de les Missions oficials a l’Estat on  s’instal·len. El text recull la possibilitat que els familiars del personal diplomàtic,  consular, tècnic i administratiu assignat a la delegació andorrana a Portugal o bé  portuguesa al Principat puguin exercir una activitat professional al país estranger  amb les mateixes condicions que els nacionals de l’Estat d’acollida.  

A més, els dos ministres s’han emplaçat a intensificar la cooperació bilateral entre  Andorra i Portugal en l’àmbit del canvi climàtic, entre d’altres. Maria Ubach ha  convidat João Gomes Cravinho a fer una visita a Andorra de cara al 2023.  

Reunió bilateral amb la secretària general de l’OSCE, Helga Maria Schimd  

Aquest divendres Maria Ubach també ha mantingut una reunió amb la secretària  general de l’OSCE, Helga Maria Schmid, amb qui ha pogut conversar sobre  diferents temàtiques. Ambdues han advocat per la necessitat de continuar  impulsant el multilateralisme per la resolució de qualsevol conflicte.  

La ministra ha posat en relleu la importància de l’OSCE en el context internacional i  ha reiterat la necessitat de respectar els seus principis. Maria Ubach ha agraït la  invitació de la secretaria general per participar en l’esdeveniment paral·lel sobre  medi ambient i muntanyes que va tenir lloc ahir amb la presència de la Ministra  d’Afers Exteriors d’Alemanya i els ministres d’Afers exteriors dels Estats de l’Àsia  Central.  

Es recorda que Schmid va visitar Andorra al juliol d’enguany, quan es va trobar  amb el cap de Govern, Xavier Espot i diverses autoritats andorranes.