Divendres, 5 de juliol de 2024
És notícia

Alerta sanitaria a Espanya per un formatge contaminat

Avatar photo

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha activat una alerta per la distribució de formatge madurat elaborat amb llet crua, procedent de França, infectat amb el bacteri Escherichia coli. Es tracta d’un bacteri molt comú, present als fems, que pot arribar a causar gastroenteritis o infeccions urinàries. Ara bé, en el cas d’aquest formatge es tracta d’infeccions per E. coli que produeixen toxines Shiga (STEC), pel qual es poden agreujar, amb símptomes com rampes estomacals, vòmits i diarrea amb sang.

França ha informat a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (Rasff) que es tracta del formatge Morbier DOP que es comercialitza a Espanya a Frieslandcampina Iberia i Millán Vicente. Aquests productes infectats s’han distribuït en una quinzena de països, entre els quals hi ha Espanya, segons la informació d’EFE.

L’alerta la va donar de fet l’empresa FrieslandCampina, que va detectar la contaminació i ha comunicat la incidència a les autoritats corresponents. A més, ha ordenat als seus distribuïdors i clients la retirada preventiva dels lots afectats, els que tenen dates de consum preferent compreses entre el 8 de desembre passat i el 10 de gener de 2024, per poder garantir la seguretat dels consumidors. L’Aesan recomana que, en tenir ja a casa el formatge esmentat, no es consumeixi.

Tot i això, l’empresa FrieslandCampina ha emès un comunicat per tranquil·litzar a la població.

Durant el dimecres, 13 de desembre, FrieslandCampina va ser informada d’un cas de possible presència de bacteri Escherichia coli en el formatge DOP Morbier, fabricat per la companyia francesa Entremont, que FrieslandCampina utilitza com a matèria primera per alguns productes que embeni en el mercat espanyol.

Després de ser informats de la situació, FrieslandCampina ha ordenat als seus distribuïdors i clients la retirada preventiva dels lots afectats (tots aquells amb dates de consum preferent compreses entre el 08/12/2023 i el 10/01/2024, totes dues incloses). L’objectiu d’aquesta mesura persegueix garantir en tot moment la seguretat dels consumidors.
Paral·lelament, els establiments que comercialitzen aquests productes estan sent molt proactius informant directament el client en punt de venda.

FrieslandCampina vol transmetre un missatge de tranquil·litat atès que s’han pres les mesures oportunes. El consum d’algun dels lots afectats pot provocar malestar digestiu generalitzat i febre ocasional.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Parc Agrobiotech Lleida celebra la seva tradicional torronada

Notícia següent

Un menor de 14 anys cau des d’un desè pis

Notícies relacionades