El Parc Agrobiotech Lleida ha celebrat avui la tradicional torronada per felicitar el Nadal i l’any nou als representants de les empreses i entitats que hi estan ubicades. En la celebració, Miquel Aran, gerent del Parc Agrobiotech Lleida, Fèlix Larrosa, paer en cap de la ciutat de Lleida i vicepresident del Parc Científic; i Jaume Puy, president del Consell d’Administració del Parc Agrobiotech i rector de la Universitat de Lleida, han adreçat unes paraules als assistents posant en valor el gran potencial del talent que treballa en les diferents empreses ubicades al Parc, així com la importància que tenen tan empreses, entitats i universitats a l’hora de contribuir en la transferència de coneixement. També ha assistit a la torronada la Regidora de Bon Govern i Regidora de Polítiques Feministes, Carme Valls.
L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha volgut agrair la feina feta des que Jaume Puy va agafar les rendes del Parc Agrobiotech el passat mes de juny, i ha desitjat que l’any 2024 sigui un any “ple de projectes, il·lusions i èxits empresarials i professionals”. “Has aconseguit que arribin diners per fer front als reptes financers que té el Parc, i això és important”, ha dit l’alcalde al president i rector, Jaume Puy.
A més, ha afegit que “com a alcalde, estic a disposició de totes i cadascuna de les persones que configureu aquest sistema d’innovació, investigació, tecnologia i recerca. A la vostra disposició per continuar desenvolupant els vostres projectes empresarials, i també a la vostra disposició com a soci per projectar el parc més enllà del que ja s’està fent. Agraïr també la feina de tots i totes els treballadors i les treballadores del parc, i també a la subdelegació del Govern pel suport a la participació i cooperació del sector privat i altres administracions, que poden contribuir a fer que el parc sigui un projecte com cal”.

Per la seva banda, el president del Consell d’Administració del Parc Agrobiotech i rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha volgut destacar la bona tasca de la Universitat com a “agent de formació, de creació de talent i de creació de coneixement i impuls a la innovació”. A més, ha agraït la tasca dels centres de recerca, centres tecnològics, empreses, associacions i institucions que també fan recerca i innovació. “Hem de posar els mitjans per fer pinya perquè les activitats es retroalimentin i ens permetin posar el coneixement com un dels valors de la nostra societat”.
A més, Jaume Puy ha volgut agrair personalment a Esquerra Republicana de Catalunya per promoure l’esmena als pressupostos generals de l’Estat que van permetre incloure una partida de 7 milions d’euros destinada a amortitzar part del deute històric del parc de Gardeny. Puy també ha dit que “l’activitat ha crescut en projectes que farà del parc un instrument més rellevant al territori per tot Catalunya”. Finalment, ha destacat la incorporació de dues noves entitats al Parc: La del Centre d’Innovació Digital Agroalimentari i Forestal de Catalunya (CIDAF CAT) i del Hub de la Bioeconomia de Catalunya (BioHub CAT).

El Parc Agrobiotech Lleida és una de les principals plataformes científiques i tecnològiques del sector agroalimentari i de les TIC en l’àmbit català i estatal. El projecte es va iniciar l’any 2003 com una visió estratègica de l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida (UdL). Actualment, concentra una part important de les infraestructures de recerca de la UdL, especialment les relacionades amb el sector agroalimentari i acull en l’actualitat més de 90 empreses, principalment del sector TIC, en les quals treballen més de 1400 persones en un espai format per 11 edificis.