Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

“No tenim cap altra bandera que la de Cambrils”

Oliver Klein, candidat de Nou Moviment Ciutadà a l’alcaldia de Cambrils

Queda poc perquè acabi l’actual legislatura. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?

Pels reptes que té Cambrils creiem que és un balanç pobre. Entre altres coses perquè no hi ha hagut novetats sobre l’horitzó. A Cambrils li falta dissenyar un horitzó futur en què tota la població i tots els nostres visitants sàpiguen on volem anar. En aquest sentit, hi ha mancat lideratge i l’explicació de quin és aquest horitzó, aquest Cambrils que volem que sigui el més competitiu, el més bonic, el millor pels seus residents i els seus visitants. Ens cal aclarir tota aquesta qüestió.

Una de les grans polèmiques ha estat la guerra de banderes a l’Ajuntament. Quina opinió en té?

Nosaltres defensem que, com que tenim gent amb pensaments diferents i no volem fer política ni catalana ni espanyola sinó només municipal, ens volíem mantenir al marge, però ens han volgut obligar a manifestar-nos i nosaltres en tot cas sabem el que faríem si estiguéssim al capdavant de la institució. Creiem que hi ha una norma que és fonamental que és la neutralitat. La neutralitat vol dir ni per uns ni pels altres, l’Ajuntament ha de restar immaculat sense cap símbol.

Ha estat una legislatura que, malauradament, ha estat marcada per l’atemptat terrorista del 2017. Com ha afectat al municipi?

En la meva trajectòria política és segurament el moment més trist, perquè és una cosa que ens ve des de fora, és una qüestió que hem treballat molt i en què particularment estic molt sensibilitzat: el fet de viure en convivència i que Cambrils sigui una ciutat de pau i integradora. Evidentment, això trenca molta feina ja feta i ens demostra que no podem viure aïllats del que passa a la resta del món. És un fenomen global que per sort ha durat el que havia de durar. Auguro en aquest sentit temps futurs més positius i Cambrils no n’ha estat aliè i ha hagut de patir una situació molt difícil i complicada.

Per a NMC ha estat un mandat convuls amb la renúncia de tres regidors. Què va passar?

Això ho veiem gairebé com una anècdota. Potser no ho sembla, però realment ho tractem així. La nostra fortalesa va molt més enllà d’unes persones en concret i més enllà d’un o dos anys. Sempre hem sigut sincers i hem explicat que el nostre projecte és municipalista i es concentra a Cambrils. Si hi ha altres persones que no ho han acabat d’entendre, han volgut jugar en una altra divisió o fer política en un altre nivell, evidentment tenen el dret a fer el que creguin convenient. Nosaltres sortim reforçats i puc dir que la nostra candidatura per aquestes eleccions és més forta que ara fa quatre anys.

És optimista de cara a les properes eleccions?

No perquè ho hagi de ser, sinó perquè m’ho crec. Aquest optimisme està fundat en la recepció i la resposta que tenim dels ciutadans de Cambrils, amb la gent que em comunico, amb les associacions amb les quals ens reunim, amb la confiança que ens tenen quan ens demanen algunes coses per les quals hem de lluitar. I això és perquè no tenim cap altra bandera que la de Cambrils. Nosaltres ens concentrem en això, no ens perdem en altres qüestions. Crec que en els 8 anys que hem estat a l’Ajuntament ho hem demostrat, ara només ens queda governar i repetirem això. Han governat gairebé tots, el balanç en els últims 10 anys ha estat bastant pobre i l’últim que ens queda a nosaltres com a projecte és governar. Després, una vegada hàgem governat, la gent podrà valorar si ho hem fet bé o malament. Però és l’únic que ens queda i ens hi hem preparat molt.

Quin serà el pilar bàsic del programa electoral de Nou Moviment Ciutadà?

El nostre eix fonamental és la concentració i la reactivació econòmica. No podem viure del passat. Quan parlem d’economia parlem d’un sector molt important com és el turisme, però parlem també de l’economia en general. A Cambrils no volem una ciutat on es tanquin més negocis del que obren, o que els que obrin no siguin tan bons com els que tanquen. Hem de ser ambiciosos i això vol dir que l’Ajuntament ha de ser un motor, el que creï el bon ambient per captar les inversions des de les platges fins al polígon industrial, que està abandonat des de fa molts anys. També en la dificultat d’obrir i gestionar un negoci a Cambrils quant a impostos, a dificultats tècniques, etc.

Creiem que aquesta és una concentració fonamental i és l’eix bàsic. La gent sap que si un empresari inverteix en el municipi, també crearà llocs de treball i si hi ha un turisme compartit, no només menjaran els de primera línia, sinó també els de segona i els de tercera. Si es diversifica l’economia i en lloc de dependre de 3 mesos ho podem fer de 7 o 8 també serà millor per a tothom. I això va des de la petita botiga a una inversió que sigui més gran o al polígon industrial Belianes o el que es pugui obrir.

La venda ambulant ha estat un problema habitual a Cambrils en els darrers anys?

Ha estat un problema i s’ha d’eliminar totalment. Nosaltres hem donat el consell als governs successius i creiem que era i és possible. Evidentment, no enganyem i hi ha d’haver una col·laboració dels Mossos d’Esquadra i dels altres cossos de seguretat. És un tema més gran que el del municipi, però tinc clar que la meva responsabilitat és des del barranc de Barenys fins a la riera de Riudecanyes i aquí jo faré tots els esforços perquè no hi hagi top manta i venda ambulant il·legal.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?

La maduresa i els canvis ideològics i polítics als altres partits fan pensar que hem d’estar prou oberts per, en el moment que hi hagi uns resultats, analitzar quins han sigut, ficar sobre la taula el nostre programa, les nostres línies vermelles i veure qui està disposat a col·laborar. Evidentment, nosaltres tenim clar que faríem si estiguéssim sols, però sembla que a Cambrils serà prou difícil. Hem d’obrir els braços i hem de parlar. Els altres ja han governat, a nosaltres ens toca i la gent ens demana que fiquem el nostre accent. En qualsevol govern en què hi hagués el Nou Moviment Ciutadà, ficarem les nostres condicions, les nostres prioritats i, si hem de treballar conjuntament amb altres, hem d’estar obert a veure que amb aquests altres ens puguem entendre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut a Lleida per set robatoris en domicilis del Segrià

Notícia següent

Salou, referent en turisme familiar, actiu i cultural

Notícies relacionades