Vacunar-se seguirà sent opcional a Espanya

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha descartat aquest dilluns l’obligatorietat de vacunar-se contra el coronavirus, i ha afirmat que l’aposta del Govern és convèncer-ne dels avantatges i “posar-ho molt fàcil” a la ciutadania.

En una entrevista de Rac1 que ha recollit Europa Press, Cabezas ha indicat que han consultat diverses vegades i des del mes de gener amb el Comitè de Bioètica de Catalunya sobre la conveniència d’una vaccinació obligatòria, i que no s’ha considerat necessària.

“Sempre ens diuen el mateix: que som en un país que creu molt en les vacunes, que els nostres percentatges de vacunació són molt alts, i que cal continuar treballant per la via del convenciment”, ha dit Cabezas, que ha insistit a facilitar la vacunació de la població.

Cabezas ha recordat que la variant delta és més transmissible i resistent als vaccins però ha insistit en la importància de vacunar-se: “La persona ben vacunada està ben protegida”, ha dit Cabezas, que ha indicat que, tot i que ha baixat la pressió hospitalària, encara és alta.

Quant a la necessitat d’una tercera dosi, ha reconegut que no hi ha prou literatura científica sobre l’assumpte i ha indicat que no s’ha parlat en les reunions interterritorials de Salut; i que en qualsevol cas la prioritat és vacunar la totalitat de la població amb la pauta completa.

Ha recordat que el 40% dels catalans entre els 30 i 39 anys encara no estan vaccinats; ha indicat que al setembre podria estar vacunada més del 70% de la població amb la pauta completa, i ha afirmat que l’objectiu és immunitzar les franges més joves –de 12 a 16 anys– “com més aviat millor”, tot i que no ha pogut assegurar que sigui abans del començament del curs escolar.