L’Ajuntament de la Ràpita s’adhereix a la setmana europea de la mobilitat sostenible i segura 2021

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ple de l’Ajuntament de la Ràpita, reunit en la sessió ordinària del mes de juliol, s’adhereix a la celebració de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura 2021, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre un model de mobilitat més saludable, segur, sostenible i menys contaminant en benefici de tothom. La Setmana de la Mobilitat sostenible d’enguany se celebra a tota Europa entre el 16 i 22 de setembre sota el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’.

Amb l’acord, aprovat per tots els membres del plenari, el consistori es compromet a fomentar la mobilitat sostenible i saludable amb formació sobre la seguretat viària i sostenible a la comunitat educativa; amb una campanya informativa sobre els vehicles de mobilitat personal, especialment bicicletes i patinets elèctrics; i amb l’adaptació de circuits urbans per a persones amb mobilitat reduïda. A més, amb la proposta, l’Ajuntament de la Ràpita s’adhereix a l’Estratègia Catalana de la bicicleta 2025, a l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya i a l’Aliança Catalunya 2030.

D’altra banda, també s’ha aprovat, per unanimitat, l’adhesió a la tercera pròrroga de l’Acord marc de mobilitat sostenible amb destinació a les entitats locals de Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis; i la moció conjunta de tots els grups municipals i la regidora no adscrita de suport al Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears.

Per finalitzar el ple, l’alcalde del municipi, Josep Caparrós, s’ha adreçat a tots els rapitencs i rapitenques per desitjar-los unes bones Festes Majors 2021: “Són unes festes singulars per la situació en què ens trobem, però respectant totes les mesures les podem disfrutar. Us desitjo unes bones festes majors i un bon estiu a tots i totes”.