Un matemàtic aconsegueix guanyar 14 vegades la loteria

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Molts somien amb tenir un cop de sort i que la deessa Fortuna sigui generosa amb ells atorgant-los un suculent premi de loteria. La il·lusió que pagar uns euros pugui donar-te milions no es perd ni jugant durant dècades, però el primer que hem de tenir en compte abans de jugar a la loteria, és que les possibilitats de guanyar són més aviat escasses, per no dir impossibles.

En el sorteig d’Euromillones, per exemple, només tenim una possibilitat entre 139.838.160, tal com assegura la pròpia web del sorteig.

Ara bé, són molts els que s’entesten per aconseguir aquesta pluja de milions que farà realitat tots els seus somnis. És el cas del matemàtic romanès Stefan Mandel, que no només va aconseguir fer-se amb el pot d’un sorteig milionari de loteria una vegada, sinó que va ser premiat amb premis fins a 14 ocasions. I tot gràcies a un mètode que ell mateix va dissenyar i va perfeccionar, fent ús del seu talent amb els números.

Mandel va dissenyar la seva reeixida fórmula mentre treballava com a economista durant els anys 50 a la seva Romania natal. En aquella època, el govern romanès oferia als seus ciutadans un sorteig de loteries a nivell estatal, que va servir perquè Mandel intentés desafiar el sistema i guanyar el premi utilitzant el seu enginy i habilitat amb els números.

Després de molts càlculs, va donar amb la fórmula que li donaria l’èxit: una combinació d’operacions matemàtiques que podien predir cinc dels sis números guanyadors sobre un total de 40 opcions.