Un estudiant de 15 anys tiroteja a tres companys

Almenys tres persones han mort i altres vuit han resultat ferides durant un tiroteig en un institut d’educació escola secundària d’Oxford, en l’estat de Michigan, en el nord dels Estats Units.

El principal sospitós és un jove de 15 anys, ha avançat de moment el xèrif del comtat de Oakland, Michael G. McCabe, qui ha assenyalat que les tres víctimes mortals serien estudiants, mentre que entre els ferits es trobaria un dels mestres del centre, l’Oxford High School.

McCabe ha informat que el sospitós ha estat detingut sense oposar resistència poc després de l’arribada de la Policia i ha apel·lat al seu dret a no declarar. Segons les autoritats, s’han recuperat entre quinze i vint casquets de bala. “De moment, creiem que ha actuat només”, ha dit.

La resta d’estudiants i personal de centre han estat evacuats en els voltants del centre una vegada el Departament del Xèrif del Comtat de Oakland ha assegurat l’escena per a poc després permetre’ls abandonar el lloc en els seus propis vehicles, compte la CNN.

La resta d’escoles del districte han estat tancades per motius de seguretat, encara que, tal com han matisat les autoritats docents i l’Oficina del Xèrif, “no corren perill”.

Després del succés, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha reconegut estar “commogut” pels esdeveniments i ha traslladat el seu suport a les famílies de les víctimes.

“Em vaig assabentar d’un tiroteig en una escola a Michigan. A mesura que coneixem tots els detalls, el meu cor està amb les famílies que suporten el dolor inimaginable de perdre a un ser estimat”, ha assenyalat el mandatari en un discurs a Minnesota.

A més, Biden ha afegit que, de moment, els únics detalls que coneix és que el sospitós s’ha lliurat a la Policia i ha fet ús del seu dret a no reconèixer-se com l’autor del delicte, al mateix temps que ha lliurat la seva arma.

Per part seva, la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, ha detallat que el president ha conegut els fets a través de l’assessor de Seguretat Nacional, Jake Sullivan.