Ruixats a Catalunya aquest dissabte

Els cels estaran ennuvolats i es produiran pluges i alguna tempesta amb calamarsa

La meteorologia d’aquest dissabte estarà marcada per l’estabilitat atmosfèrica, que donarà lloc a un temps sec, cels assolellats i poc ennuvolats excepte en algunes zones de Catalunya i de les Balears, on es podran produir ruixats i tempestes, amb temperatures que estaran prop dels 20 graus centígrads (ºC) a l’extrem nord i que arribaran o fregaran els 30ºC a punts de la meitat sud.

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) al nord i a l’est de les Balears i a zones de Catalunya els cels estaran ennuvolats i es produiran ruixats i alguna tempesta amb calamarsa i no es descarta que s’estenguin a altres zones de les dues comunitats autònomes, tot i que al final del dia el cel es buidarà.

Per l’extrem contrari, el nord-oest, arribarà un front que provocarà un gradual augment de la nuvolositat i les precipitacions, que també podran anar acompanyades de tempestes, que seran més probables i intenses al final del dia. També es podran estendre de forma més feble al Cantàbric occidental i a l’altiplà nord.

Les precipitacions al final del dia podran ser localment fortes a l’oest de Galícia, però a la resta de la Península predominaran els núvols abundants de tipus mitjà i alt. A les Canàries, per la seva banda, aquest dissabte predominaran els cels poc ennuvolats o buits.

Així mateix, afegeix que no descarta que es produeixin bancs de boira matinals a Catalunya, al Cantàbric i a l’alt Ebre, així com calitja a les Canàries.

Les temperatures màximes pujaran al sud de l’àrea mediterrània i a les Canàries, mentre que descendiran a l’oest de la Península. D’aquesta manera, l’AEMET considera probable que se superin els 30ºC al sud d’Andalusia i a Fuerteventura. Per la seva banda, les mínimes baixaran a l’interior del sud-oest, centre i nord-est i pujaran a l’interior del nord-oest i del sud-est, amb gelades febles als Pirineus.

Finalment, el vent del sud augmentarà a l’oest de Galícia i bufarà fluix a les Canàries, amb alguns intervals de l’est a les illes orientals. A la resta del país també predominaran els vents fluixos tot i que seran una mica més intensos al principi del nord-oest a l’Ebre i del nord a l’Empordà. En les hores centrals del dia el vent bufarà de ponent a l’Estret i al vessant atlàntic durant les hores centrals del dia.