Quatre nens moren en un incendi en un hospital

Almenys quatre nens han mort i set més estan greus després d’un incendi declarat en una unitat de vigilància intensiva pediàtrica de l’Hospital Kamala Nehru de la ciutat de Bhopal, en el centre de l’Índia.

“L’incendi en la planta infantil de l’Hospital Kamala Nehru és lamentable. Les operacions de rescat han estat ràpides. El foc està controlat, però desgraciadament no s’ha pogut salvar als nens”, ha explicat el ministre principal de l’estat de Madhya, Shivraj Singh Chouhan, en declaracions recollides pel diari ‘The Hindustan Times’.

Chouhan ha ordenat ja una recerca per a esclarir l’ocorregut amb la participació d’alts càrrecs sanitaris.

Dotze camions de bombers van acudir al lloc i les autoritats sanitàries van iniciar l’evacuació, però no van aconseguir rescatar a tots els nens. En la planta hi havia 40 menors ingressats quan es va declarar l’incendi, ha explicat el secretari de Sanitat estatal, Vishwas Sarang.

La ciutat de Bhopal va ser escenari d’un dels desastres químics més greus de la història en 1984, quan la fàbrica de pesticides de Union Carbide va sofrir una fuita d’al voltant de 40 tones mètriques de metil tòxic isocianato (MIC) que es va estendre per tota la ciutat.

Al voltant de mig milió de persones es van veure exposades a la fuita de gas tòxic, que va causar entre 7.000 i 10.000 morts en les primeres hores, segons les xifres no oficials –a penes 3.500, segons el Govern– i al voltant de 20.000 morts en els següents 20 anys.

S’estima que el 70 per cent de les persones que resideixen en les proximitats de la planta industrial continua consumint aigua contaminada i 26 anys després del desastre el lloc encara no ha estat descontaminat i almenys 100.000 persones continuen sofrint seqüeles en la seva salut sense rebre les cures mèdiques que necessiten. Els supervivents continuen esperant les compensacions.