Les mascaretes podrien tenir els dies comptats

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que “molt aviat” la mascareta en interiors deixarà de ser obligatòria a causa de l'”horitzó de desescalada” que està experimentant la pandèmia.

Encara que no ha concretat una data, el cap de l’Executiu ha assegurat que és una decisió que es prendrà “molt aviat” comptant amb el consens de la comunitat científica i de les Comunitats Autònomes.

“No vull aventurar-me perquè són ells (la comunitat científica), els que proposaran el moment”, ha postil·lat Sánchez entorn de les dates que remena el Govern per a prendre aquesta decisió en una entrevista en TVE.

Malgrat que la incidència acumulada està mostrant una tendència “a la baixa” i el número d’ingressats en UCI és “cada vegada menor”, Sánchez ha recordat que aquestes dades continuen sent “alts” encara que es veu una “superació” progressiva de la pandèmia, ha insistit.

Al fil, ha recordat que aquest dimarts en la Comissió de Salut Pública es plantejarà aixecar les quarantenes per als contactes estrets amb un positiu de Covid-19 amb independència de quin sigui l’estat de la vacunació de la persones que hagi tingut aquest contacte. A Catalunya cal recordar que l’eliminació de les quarantenes a les escoles es va fer fa poc més de 10 dies.

Aquestes quarantenes ja es van eliminar per a les persones vacunades fa alguns mesos, si bé Sanitat recomanava limitar les seves activitats fora de casa en els 10 dies posteriors a l’últim contacte amb un cas confirmat, i insistia en l’ús “constant” de la màscara.