La Xina podria començar a envair el 2025

Un ministre taiwanès afirma que el país serà “capaç d'organitzar una invasió a gran escala”

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Wuhan China , 1 October 2020 : Crowd of people wearing surgical face mask on the 2020 China national day and first day of golden week holidays in Jianghan pedestrian road in Wuhan Hubei China

El Ministre de Defensa taiwanès, Chiu Kuo-cheng, va afirmar aquest dimecres que la Xina serà “capaç d’organitzar una invasió a gran escala” de l’illa per a l’any 2025, i va destacar que les relacions entre Taipei i Pequín travessen “el seu pitjor moment en 40 anys”.

Segons Chiu, recull l’agència de notícies taiwanesa CNA, Pequín té ja “capacitat per a atacar l’illa, però a un alt cost”, el qual seria menor per a 2025, any en què el ministre preveu que la Xina pugui “organitzar una invasió a gran escala”.

“Taiwan no provocarà que la hi ataqui. No obstant això, estem en el pitjor moment de les relacions a través de l’Estret des que vaig començar en l’Exèrcit fa 40 anys”, va dir Chiu en referència a les últimes incursions d’avions xinesos -gairebé 150 en els últims dies- en la Zona d’Identificació de Defensa Aèria (ADIZ) taiwanesa.

Chiu va destacar que Taiwan ha d’estar “preparat” i va assenyalar que el 64% del pressupost de Defensa d’enguany s’assignarà a sistemes antivaixell i a desenvolupar els míssils supersònics Hsiung Feng III per a contrarestar als vaixells d’assalt amfibi Tipus 075 de la Xina.