Els Catarres celebren el seu desè aniversari amb un llibre ‘íntim’

'Els Catarres X: secrets i confessions d'una dècada salvatge' arriba a les llibreries el pròxim 21 d'octubre

Quatre discos i centenars de concerts després, Els Catarres es depullen en un llibre “íntim”, escrit pel periodista Jordi Basté, per celebrar deu anys a dalt dels escenaris. ‘Els Catarres X: secrets i confessions d’una dècada salvatge’ (Halley Books i Rosa dels Vents) arriba a les llibreries el 21 d’octubre amb anècdotes i documents inèdits, alguns d’ells, disponibles a través de codis QR.
Al llibre, Èric Vergés, Roser Cruells i Joan Riera giren la mirada enrere per repassar la història dels seus grans èxits i els alts i baixos de la dècada més “catarra”. Després de dinars, sopars i llargues xerrades amb el grup d’Aiguafreda, Jordi Basté s’endinsa ara entre les bambolines del grup amb un llibre ple de “sorpreses” i “desenganys”.
Entre d’altres documents, ‘Els Catarres X: secrets i confessions d’una dècada salvatge’ recull els correus electrònics amb els quals l’any 2010 l’Èric Vergés i el Joan Riera van intentar convèncer la Roser Cruells per unir-se al grup, d’un estil que aleshores definien com “folk ballable en català”.

A més, el llibre repassa desenganys d’Els Catarres amb la indústria de la música, així com concerts internacionals, confessions i ensurts, com quan l’amor va posar en perill la continuïtat del grup o quan en Joan va fer un exercici d’autoestima que va acabar inspirant la cançó ‘Jenifer’, segons detalla un comunicat de l’editorial.

Els Catarres, amb quatre àlbums publicats, un EP, un disc d’or i desenes de premis, deuen a les xarxes socials la seva irrupció al panorama musical català, convertits en “el primer grup català de pop festiu que va sonar a les ràdios comercials”.

Els d’Aiguafreda també han estat protagonistes de nombroses accions reivindicatives, com quan van decidir fer una gira de catorze dies per a l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASSAC) que els va fer omplir les set principals sales de Barcelona.