Catalunya tindrà 101 esportistes als Jocs Olímpics de Tòquio

Vilagrà insisteix que el Govern vol doblar el pressupost dedicat a l'esport

L'ampostina Aina Cid, a la dreta, és una de les favorites ha endur-se medalla en rem. CEDIDA

La representació catalana als Jocs Olímpics de Tòquio serà de 101 esportistes i als Paralímpics n’hi podrien anar 24, segons ha destacat aquest dimecres la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. La consellera ha encoratjat i ha desitjat molta sort als esportistes que ha qualificat d'”ambaixadors del país” en una visita al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

Vilagrà ha recordat que el Govern ha destinat 37 milions d’euros en beques per esportistes que volen arribar a l’elit. Ha reiterat l’aposta per “potenciar i visualitzar” l’esport femení i que doblaran el pressupost dedicat a l’esport per tal que esdevingui “font de salut i benestar, i un actiu econòmic i de recerca”.

La consellera ha conversat amb l’equip de natació artística, el jugador de tenis taula i campió mundial paralímpic Jordi Morales, i atletes com el veterà medallista mundial i europeu Jesús Angel Garcia Bragado, entre d’altres.

Aquest grup d’esportistes s’estan entrenant per afrontar la cita olímpica (del 23 juliol al 8 d’agost) i paralímpica (del 24 d’agost al 5 de setembre). La representació catalana serà de 101 esportistes (51 nois i 50 noies) dels 321 atletes que formen la delegació espanyola, mentre que en la competició paralímpica, a falta de confirmació oficial, Catalunya hi podria tenir 24 esportistes dels més de 120 de la delegació espanyola.

Vilagrà ha estat acompanyada per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el director del CAR, Ramon Terrassa, i l’exconseller d’Acció Exterior, Raül Romeva.