Els andorrans hauran de pagar si es volen fer una TMA o un test d’antígens voluntàriament

El cost de la prova TMA serà de 40 euros i el del test ràpid d’antigen de 8

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, l’aprovació de la tarifa per a la realització de TMA i tests ràpids d’antigen (TRA), aplicable a partir del 16 d’agost.

El ministre de Salut ha defensat que la decisió es pren un cop el percentatge de població vacunable amb la pauta completa ja és del 50% i que seguirà ampliant-se les properes setmanes. A més, ha prosseguit Martínez Benazet, la demanda de proves diagnòstiques i tests ràpids fora del marc de la salut pública –per viatjar, per exemple– continua creixent.

Per aquest motiu, el ministre ha exposat que a partir d’aquesta data es mantindrà la gratuïtat de les proves que es realitzin per tal de diagnosticar casos on hi hagi sospita d’infecció (requeriran d’una recepta mèdica), control de contactes indicat pel ministeri de Salut o vigilància de la infecció (cribratges marcats específicament pel ministeri de Salut). Per la resta de casos, és a dir els que es facin fora del marc de la salut pública, passaran a tenir un cost per l’usuari.

Així, l’Executiu ha aprovat que el cost de la prova TMA sigui de 40 euros i el del test ràpid d’antigen, de 8. El preu inclou la realització de la prova i el lliurament dels resultats corresponents per mitjans telemàtics o en paper.