Batalla a ganivetades entre clans rivals a la presó pel control de l’heroïna

Amb diversos ferits de diversa consideració per apunyalaments i contusions

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una baralla entre grups rivals de la presó pel control de la droga i telèfons mòbils ha provocat greus altercats en el penitenciari que s’han saldat amb diversos ferits de diversa consideració per apunyalaments i contusions, han informat sindicats; a la presó de Estremera.

L’altercat s’inicio sobre les cinc de la tarda del passat dijous en un dels mòduls residencial més conflictius –el sis– del Centre Penitenciari Madrid VII.

El conflicte va començar després de la baixada de cel·les i en el mateix els interns van utilitzar tant mobiliari com armes llancívoles com pinchos carceraris. Diversos implicats van resultar ferits per apunyalament.

Únicament la intervenció del personal del centre i la ràpida presència dels caps de serveis en la unitat va aconseguir evitar que la situació arribés a un resultat més tràgic.

Aquest greu altercat va provocar lesions de diverses consideracions –i pendent d’avaluació– a diversos treballadors a l’hora de contenir i retenir als implicats.

Des del sindicat El teu Abandó Em Pot Matar (TAMM) recorden que els funcionaris van haver d’intervenir sense protecció de cap mena en el departament en qüestió (armilles anti talli) i amb solo uns grillons com a mecanisme de retenció i control de persones alterades.