Tot preparat per la Cavalcada dels Reis d’Orient a Tarragona

Les mascaretes seran obligatòries per tothom i des de l'organització es demana que els assistents es reparteixin per tot el recorregut per evitar aglomeracions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ses Majestats els Reis d’Orient podran tornar a fer enguany la tradicional Cavalcada de Tarragona la tarda del 5 de gener, però ho hauran de fer amb mascareta, així com tot el públic assistent, patges i autoritats i els nens i nenes a partir de 5 anys, de manera obligatòria. D’aquesta manera, però complint amb les mesures decretades per la Conselleria de Salut en les darreres hores, Tarragona tornarà a comptar amb l’esperada Cavalcada que l’any passat es va haver de cancel·lar, malauradament.  

Es per tot això que l’Ajuntament demana intentar mantenir la distància entre el públic, evitar les aglomeracions i sobretot, en cas de símptoma de covid o contacte estret en les darreres hores amb algun positiu, no assistir-hi. Com ja s’ha anat anunciant, no es tiraran caramels, com a mesura de prevenció de concentracions de públic i contacte compartit entre persones. 

Recordem els horaris, recorregut i finalització de la Cavalcada:  

  • A les 18.15h, Arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis d’Orient -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que és saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. 
  • Tot seguit, tindrà lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé i una salutació per part de Ses Majestats, des del balcó del Teatret del Serrallo.   
  • A les 19h, des del carrer Reial, inici de la Cavalcada dels Reis d’Orient, que obre la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en què figuren –entre d’altres- la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant, que enguany celebra el seu centenari.   
  • L’itinerari que recorreran va de la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, al carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí i Portalet, per arribar finalment a la plaça de la Font.  
  • Cap a les 20.30h aproximadament, es preveu l’arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, Pau Ricomà, i el missatge final de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior.