Anar amb bicicleta pot perjudicar la vida sexual de les dones

Els homes que circulen en bicicleta són conscients des de fa molt temps dels riscos potencials per a la seva vida sexual que plantegen els seients, però un nou estudi revela que les dones també són vulnerables.

La investigació, publicada al Journal of Sexual Medicine i duta a terme per experts de la Universitat de Califòrnia a San Francisco, conclou que més de la meitat de les ciclistes patien problemes sexuals com a resultat de la «compressió nerviosa» causada pels seients de les bicicletes.

L’estudi, dut a terme en 875 dones de Gran Bretanya, Estats Units, Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, va establir que la majoria d’elles van experimentar «entumiment» associat amb un «modest augment en el risc de disfunció sexual en les dones».

Els científics de la Universitat de Califòrnia a San Francisco han afegit que les dones que caminen amb bicicleta amb manillar abatible corren major risc de patir aquests problemes.

El disseny dels seients ha canviat poc des que es van inventar les bicicletes fa gairebé 200 anys i els experts creuen que els fabricants han de tenir en compte els requisits de les dones.

«Aquesta investigació és vital per informar els fabricants de bicicletes sobre el disseny de seients i equips de protecció més segurs per a les ciclistes», van escriure els científics en l’estudi.