13 hores seguides de treball de dilluns a dissabte per 210 euros al mes

La Policia Nacional ha informat de la detenció de dues dones, de 50 i 45 anys, per ocupar persones migrants i sotmetre’ls a llargues jornades de treball sense descansos ni contractes, a Palma.

En una nota de premsa, els agents han indicat que els arrestos són conseqüència d’una operació policial per part del Grup I de la UCRIF.

Tot va començar per una denúncia interposada per una dona estrangera en la qual assegurava que va estar treballant en un saló de bellesa durant dos mesos sense contracte, sent obligada per part de l’encarregada a realitzar jornades de 13 hores seguides, de dilluns a dissabte, havent d’acudir ocasionalment algun diumenge.

La denunciant també va indicar que en teoria tenia un descans al migdia però no li ho podia agafar pel volum de treball. A més, va rebre únicament la quantitat de 210 euros per treballar tot agost i en tres ocasionis avançaments de 15, 20 i 30 euros per a poder menjar. No va obtenir cap altra quantitat al setembre i octubre.

Arran d’aquesta denúncia es van realitzar diverses inspeccions en establiments comercials per part de la Policia, on van quedar acreditar-vos que de manera contínua la propietària d’aquests establiments emprava migrants sense permís de residència i treball a Espanya. Els mateixos es veien sotmesos a llargues jornades laborals, sense períodes de descans, sous ridículs i sense cap mena de cobertura o assegurança mèdica.

L’encarregada també va ser detinguda per estada irregular incoant-li el corresponent expedient d’expulsió ja que tenia en vigor una sortida obligatòria del territori nacional, alguna cosa que suposa una infracció greu de la Llei d’Estrangeria.