12 milions per polítiques feministes al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

Serviran per implantar polítiques i serveis d'igualtat i feminismes

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha presentat el nou acord marc 2022-2025 al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre (Tarragona) per a la coordinació, la cooperació i el finançament dels ens locals per desplegar polítiques i serveis d’igualtat i feminismes, amb un import de més de 12 milions d’euros.

En un comunicat, el Govern ha explicat que la consellera ha visitat aquest dijous les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona per presentar aquest acord marc, que és “una eina clau” i que, a parer seu, suposarà un salt qualitatiu per a les polítiques i serveis impulsats per ajuntaments i consells comarcals.

Aquest acord estableix el nou marc de relació entre la Conselleria i les administracions locals i, en aquest sentit, Verge ha insistit que el Govern és “municipalista i té clar que la feina per fer efectius els drets humans passa necessàriament per la cooperació amb les administracions més pròximes a la població”.

L’acord marc inclou quatre línies de treball en matèria de prestació de serveis i polítiques públiques: la resposta d’urgència per a dones en situació de violència masclista i els seus fills; els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD); els Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI), i els serveis i les polítiques de migracions, acolliment i vida digna compartida.

La jornada d’aquest dijous de la consellera ha començat a Tortosa (Tarragona), on ha presentat el nou acord marc per a les Terres de l’Ebre, que suposa una inversió de 3,9 milions per a l’etapa 2022-2025, més del doble que la xifra dels anys 2018-2021, que era d’1,8 milions.

Després de l’acte de Tortosa, la consellera s’ha desplaçat Tarragona on també ha concretat el nou acord marc per a la vegueria del Camp de Tarragona, el pressupost del qual passa dels 4,7 milions en l’etapa 2018-2021 als 8,2 milions per 2022-2025.