1 de cada 3 catalans renunciaria a tenir orgasmes a canvi d’un milió d’euros

L'estudi, realitzat a 1500 homes entre 16 i 65 anys, exposa que un 36% de solters espanyols se senten insegurs en afrontar les seves relacions íntimes

Un 48% d’homes espanyols consideren que no cal anar a un especialista per tractar problemes relacionats amb la salut sexual. Aquesta dada i altres més són llançats al I Baròmetre de Salut Sexual Masculina a Espanya elaborat per MYHIXEL, startup espanyola destinada a millorar el benestar íntim masculí. Basat en 1.500 entrevistes a homes entre 16 i 65 anys de totes les regions espanyoles, l’informe busca conscienciar i visibilitzar l’atenció a la salut dels homes.

Davant Andalusia i el País Valencià, les comunitats autònomes espanyoles en què es registra un nivell de satisfacció més gran al llit, el recent estudi revela que són els homes de Madrid i Catalunya els més insatisfets. Així, prop d’1 de cada 4 enquestats de la comunitat reconeixen que la seva vida sexual és poc o gens activa. Aquesta dada adquireix més rellevància si es té en consideració que 4 de cada 10 homes de la regió reconeixen haver experimentat una disfunció sexual. Tot i la creença col·lectiva que són les generacions futures les més imprudents, les dades d’aquest estudi indiquen que els més joves són els més compromesos amb la salut sexual. De fet, un 54% de catalans d’entre 16 i 24 anys han acudit recentment a un expert per bregar amb les seves problemàtiques.

Si ja la tendència actual és un decreixent interès a abordar assumptes que repercuteixen en una vida íntima satisfactòria, menor és la disposició dels homes espanyols a sotmetre’s a revisions urològiques periòdiques. En termes regionals, però, són els catalans els que arriben al segon lloc nacional en freqüència de revisions, a escasses dècimes dels madrilenys. Tot i això resulta encara alarmant que el 62.9% dels homes de Catalunya no acudeix a revisions anualment.

Tal com afirmen Andrés Suro i Anel Martínez, experts en sexologia, totes aquestes xifres demostren com “els homes no atenen la seva salut íntima”. L’especialista explica que aquesta situació és perquè molts espanyols pateixen encara avui dia d’educació sexual. Per la seva banda, Martínez constata que encara avui dia molts barons continuen considerant que la salut sexual és únicament física. Per exemple, encara avui dia un 15% d’andalusos creuen que als orgasmes predomina el factor físic sobre el mental, s’exposa a l’informe.

Si no acudeixen a un especialista, a qui acudeixen?

A l’era de la digitalització no és estrany que aquells espanyols que reconeixen haver afrontat algun dubte o disfuncionalitat en la seva relació amb el sexe hagin acudit a Internet com a primera font d’informació (51.1%) davant d’especialistes (35.2%). Tot i això, són de nou els madrilenys els que destaquen positivament en ser l’únic perfil d’enquestat que anteposa els especialistes (42.3%) davant d’Internet (39.3%). Sorprenentment, són també els homes de Catalunya els qui en major proporció asseguren no cercar mai informació sobre això. Això està alineat amb el fet que són els homes d’aquesta regió els que atorguen menys preocupació als assumptes de la vida sexual. De fet, cal destacar que un de cada tres catalans (33.6%) renunciaria a tenir més orgasmes durant la vida a canvi d’un milió d’euros.

Que els homes no acudeixin a un especialista fins que els seus problemes siguin massa greus o evidents impossibilita en molts casos als professionals treballar a la recerca d’una solució, segons valoren els coach sexuals: “El factor por juga un rol important en les revisions mèdiques ja que hi ha molta desinformació relacionada amb les consultes urològiques, sexològiques i mèdiques. Tot i això, no podem oblidar que la detecció precoç és clau per poder fer millors diagnòstics i tractaments”. Martínez recalca que hi ha camí per recórrer en la conscienciació respecte a les revisions mèdiques en els homes davant de les dones, que solen fer-les amb més constància gràcies a la difusió i educació.