Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

43 patinets elèctrics denunciats al Vendrell en la campanya de la Policia

Avatar photo

En total, durant la campanya s’han controlat 310 vehicles

La Policia local ha dut a terme en les darreres setmanes una campanya específica de control i sanció dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics, que incompleixin la normativa establerta.

En total, durant la campanya s’han controlat 310 vehicles. Més del 65% dels conductors d’aquests eren majors de 18 anys. Per zones, un terç de les identificacions es van fer a la zona centre.

 

Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, el nombre de vehicles denunciats durant la campanya ha estat de 43. El 50% dels conductors sancionats eren majors de 18 anys. Amb relació a les zones on s’han detectat les infraccions, es pot dir que aquestes han estat distribuïdes de forma similar a l’illa de vianants, a la resta de zones centre i al Tancat i Mas d’en Gual.

El principal motiu de les denúncies ha estat, amb un 47% dels casos, el de circular per la vorera o zona de vianants. En segon lloc, el de transportar un nombre superior de persones (23%), seguida de la conducció negligent (14%). Altres motius de sanció han estat circular en sentit contrari, circular per una zona prohibida a la circulació, estacionar el vehicle en una zona no habilitada o no obeir les ordres dels agents.

 

El primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, s’ha mostrat satisfet amb la campanya, que tenia com a objectiu anar més enllà de la vessant sensibilitzadora i pedagògica que ja s’ha treballat anteriorment i centrar-se en la vessant sancionadora contra l’incompliment de la normativa vigent: “El que pretenem és aconseguir un ús més responsable d’aquest mitjà de transport i evitar al màxim els possibles accidents, sobretot per protegir la seguretat del vianant”.

De fet, durant l’any 2022 i gener del 2023 dels 238 accidents que es van produir al Vendrell, un 10% hi tenia involucrat un vehicle de mobilitat personal-.

Tal i com ha explicat Christian Soriano, la Policia local continuarà les seves tasques habituals de control del compliment de la normativa en aquesta matèria i de forma periòdica es duran a terme campanyes específiques de control i sanció d’aquest tipus de vehicles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

1a Jornada d’emprenedoria i innovació RBInnoVa a Cambrils

Notícia següent

Detingut a Torredembarra per un robatori amb força

Notícies relacionades