Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

1a Jornada d’emprenedoria i innovació RBInnoVa a Cambrils

Avatar photo

L’institut Ramon Berenguer IV va organitzar aquest concurs amb l'objectiu d’apropar el talent juvenil al teixit empresarial de la zona

L’institut Ramon Berenguer IV de Cambrils va portar a terme dimecres la primera edició de la jornada RBInnoVa d’emprenedoria i innovació, amb l’objectiu d’apropar el talent juvenil al teixit empresarial de la zona i promoure l’esperit emprenedor entre l’alumnat de secundària.

 

L’esdeveniment, organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament i diverses empreses, va comptar amb la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; la regidora d’Educació, Ingrid Duch; i la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, entre altres.

 

Durant la jornada, un total de 48 alumnes de 4t d’ESO, agrupats en 12 equips de treball, van donar resposta als reptes plantejats per part de tres empreses reals (Inseint Seguridad, Ona Safe & clean i Omikron). Els centres educatius participants van ser els instituts Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, Miami i Antoni Ballester de Mont-roig del Camp; Joan Guinjoan i Gispert de Riudoms; i Cambrils, Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i Ramon Berenguer IV de Cambrils.

 

La directora de l’institut Ramon Berenguer IV, Ana Espadero, va encetar la jornada agraint la participació de tots els assistents. Per sobre de tot, va destacar el paper fonamental de l’alumnat, a qui va convidar a donar màniga ampla a la imaginació i a la creativitat.

 

El funcionament de la jornada

RBInnoVa va ser una jornada d’aprenentatge dinàmica i creativa en què cada equip de treball havia de donar resposta a un dels tres reptes plantejats, amb l’objectiu d’apropar l’alumnat, amb interessos envers l’economia i l’emprenedoria, a la realitat empresarial. Cada repte va rebre quatre propostes de solució, que van ser avaluades per un equip d’experts. L’equip guanyador de cada repte passava a ser un equip candidat a guanyar la 1a edició de l’RBInnoVa.

 

Al llarg de tot el matí l’alumnat va desenvolupar les seves propostes de solució i a la tarda es van portar a terme les presentacions davant de l’equip d’experts i el jurat va determinar els tres equips que passaven a la fase final. Finalment, l’equip “Tots a una” de l’institut Berenguer d’Entença es va proclamar guanyador de la primera edició de l’RBInnova. Els equips finalistes van rebre un premi per part de l’empresa corresponent.

 

Els reptes

Moisés Cruañas, gerent de l’empresa Ona Safe & Clean va ser el responsable de llançar el primer repte, que consistia a proposar funcionalitats addicionals de les boies Ona Douglas de la platja per complementar les actuals.

 

Dins del sector del comerç i restauració, l’empresa Omikron SL va formular un segon repte encaminat a cercar accions per tal de promoure i dinamitzar el turisme local i de proximitat a Cambrils durant els mesos de temporada baixa.

 

Finalment, Inseint Seguridad emmarcava el tercer repte dins d’una necessitat de gestió de documentació i comunicació entre el personal de l’empresa, partint de la premissa de seguir mantenint la digitalització de la documentació i la reducció del paper.

 

Amb la proposta de mesurar l’oxigen de l’aigua, l’alçada i la freqüència de les onades, així com contribuir a millorar la fauna marina,  l’equip “Tots a una”, de l’institut Berenguer d’Entença, va ser el guanyador del primer repte.

 

El segon repte se’l va endur l’equip “Economistes”, de l’institut Antoni Ballester, que apostava per un sistema d’autobusos elèctrics, sense parada fixa a fi i efecte de millorar la mobilitat de les persones i no empitjorar la contaminació del territori.

 

“Generació Innova”, de l’institut Ramon Berenguer IV, va ser l’equip guanyador del tercer repte. Va suggerir la creació d’un calendari digital, seguir treballant amb el software DELSOL i utilitzar l’eina SINNAPS, per aplicar les funcionalitats envers l’organització i la planificació.

 

Des de l’organització, es valora molt positivament la jornada i es considera que és una bona pràctica per crear sinergies entre l’alumnat i el món empresarial, ja que l’alumnat és el talent juvenil i el potencial creatiu per plantejar solucions de valor a les propostes de les empreses i generar, conjuntament, el món del demà.

 

Finalment, el centre vol agrair el suport rebut per part de l’Ajuntament de Cambrils, la mà estesa de les empreses col·laboradores, la participació dels centres educatius i, molt especialment, les ganes d’aprendre i l’entusiasme mostrat per part de tot l’alumnat participant.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 + 3 =

Notícia anterior

Trobada del grup motor per impulsar les àrees d’activitat econòmica de Reus

Notícia següent

43 patinets elèctrics denunciats al Vendrell en la campanya de la Policia

Notícies relacionades