Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

248 infants i adolescents rebran ajuts per participar en els casals d’estiu de Vilafranca

Avatar photo
L’import econòmic que l’Ajuntament destinarà enguany a aquests ajuts serà d’uns 34.000€

Ja s’ha publicat la resolució definitiva dels ajuts econòmics que ofereix l’Ajuntament de Vilafranca per participar als casals d’estiu organitzats per les Associacions de Familiars d’Alumnat (AFAs) i que s’organitzen en conveni amb l’Ajuntament.  Aquest any aquests casals d’estiu tindran lloc a les escoles Estalella i Graells, Baltà Elias, Cristòfor Mestre, Dolors Piera i Pau Boada.

Un total de 248 infants i joves es podran beneficiar dels ajuts econòmics d’aquesta convocatòria. Segons les previsions de participació, aquesta xifra podria arribar a comportar que un 35% dels infants i adolescents inscrits als casals d’estiu rebin algun tipus de suport econòmic.

Enguany és el segon any que l’Ajuntament de Vilafranca fa una convocatòria de concurrència pública per accedir a aquests ajuts. Abans d’això, únicament es podien beneficiar d’ajuts municipals d’urgència els infants i joves en seguiment des de serveis socials, i això feia que els ajuts acabessin arribant a un percentatge d’entre el 10 i el 15% dels infant que hi participaven.

L’import econòmic que l’Ajuntament destinarà enguany a aquests ajuts serà d’uns 34.000€. A banda d’aquest import, es preveu destinar uns 30.000 € més a la contractació de vetlladors/es per garantir uns casals d’estiu inclusius. El suport econòmic per part de l’Ajuntament podria arribar a ser de 65.000€ en total.

La regidora d’Educació, Gemma Romeu, ha destacat la implicació de les AFAs a l’hora d’organitzar els casals d’estiu. “Les AFAs són uns agents imprescindibles a l’hora d’oferir activitats de lleure educatiu a la nostra ciutat, tan pel que fa a l’horari extraescolar -de migdia i tarda- com també als períodes de vacances d’estiu, és per això que des de l’Ajuntament els hi hem de donar el suport necessari per enfortir-les i perquè puguin tirar endavant aquestes iniciatives amb la qualitat necessària”, ha afirmat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Illa demana als partits que “respectin” el resultat del 12-M

Notícia següent

ERC, Bildu i el BNG demanen el vot als “antifeixistes” espanyols

Notícies relacionades