Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Sant Sadurní aprova la modificació de les retribucions i dedicacions dels regidors

Avatar photo
S’incorporen una dedicació exclusiva i tres al 75% més de les que hi havia amb l’ampliació de l’executiu local

Aquest dimarts es va dur a terme el ple ordinari municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní corresponent al mes de maig, i que va tenir com a principal assumpte de debat dels grups municipals la revisió dels règims de dedicacions i retribucions dels regidors.

En els punts anteriors havien prosperat qüestions com la revisió de preus del contracte de subministrament d’energia de la caldera de biomassa instal·lada a la Zona Esportiva, a més d’una aprovació de factura amb reconeixement extrajudicial de crèdit, per valor de 44.000 euros – amb l’abstenció de Junts per Sant Sadurní i la CUP – i la modificació de l’ordenança reguladora del serveis de l’escola de Música, amb l’abstenció de Junts. En relació a aquest assumpte la regidora d’Hisenda, Eva Cruces, va subratllar que a partir del proper curs s’incorporen els trams de tarifació social per tal de facilitar l’accés a l’educació musical, i que els tallers de musicoteràpia i instruments tradicionals seran gratuïts per als alumnes matriculats durant el curs a l’escola, entre d’altres revisions de caràcter formal i tècnic.

Ampliació de les dedicacions i les retribucions dels regidors

El govern van aprovar amb el vot contrari dels grups de l’oposició una ampliació de les dedicacions i les retribucions dels regidors. Amb l’entrada del PSC al nou executiu local des del passat mes de març, i amb efecte retroactiu, les dedicacions exclusives passaran de dues a tres, amb una revisió de la retribució de la dedicació exclusiva, i s’incorporen tres dedicacions del 75% més a la que ja hi havia.

Les formacions de govern van defensar la necessitat de dignificar la tasca política i adequar les retribucions. Des d’ERC, l’alcalde Pere Vernet i la portaveu, Marta Castellví van insistir en què els sous se situen dins dels trams que pertoca a un municipi com Sant Sadurní i per sota dels topalls. Per la seva banda, Pedro Campos, primer tinent d’alcalde i cap del PSC, va considerar que la política ha de tenir un component de professionalització i que les dedicacions els permetran una millor gestió per resoldre els assumptes del dia a dia.

La portaveu del PP,  Mari Carmen Díaz, va assenyalar el gran augment que aquesta decisió representarà per a la partida de retribucions polítiques i els costos en seguretat social, alhora que l’increment exponencial de les dedicacions.

Arantxa Fernández, portaveu de la CUP, va recriminar la manca de transparència del govern i va considerar aquesta modificació un intercanvi de favors polítics i de cadires, i va considerar una manca d’ètica el fet de destinar romanent del pressupost a les retribucions polítiques.

Junts per Sant Sadurní, per la seva banda, va incidir en que el cost del govern es doblarà en relació al mandat anterior, un increment que no s’ajusta al fet que el número de regidors s’incrementa en dos, passant de 9 a 11. El portaveu Ton Amat va sumar-se a l’argument que la política ha de comptar amb sous dignes, però que cal en paral·lel resoldre la situació laboral i l’organització de l’Ajuntament.

Obres del camp de futbol

En la segona part del ple es va aprovar amb l’abstenció del PP la modificació de les bases reguladores de subvencions per incorporar en la valoració les accions destinades al foment del català.

Per urgència i també amb l’abstenció del PP es va aprovar la modificació del projecte de remodelació dels vestidors i la graderia del camp de futbol, per tal de resoldre alguns dels contratemps que han endarrerit l’obra, amb l’objectiu que es reprengui l’actuació en breu i poder entregar la primera fase d’aquesta nova construcció i encetar la nova temporada esportiva amb els nous equipaments.

Després dels punts de control, el Partit Popular va capitalitzar el torn de precs i preguntes amb consultes en relació als horaris i serveis de la piscina municipal, el condicionament de les parades del bus i per les zones d’ombra i de refugi a la via pública durant l’estiu.

Diversos representants del govern van recordar que ja s’estan duent a terme algunes actuacions a alguns punts del carrer, amb la instal·lació de tendals; que es renovaria el mobiliari de la piscina d’estiu en la mesura de les possibilitats pressupostàries; i que la renovació de les parades del bus urbà i la instal·lació de més marquesines es plantejarà en el proper contracte de licitació del servei.

L’alcalde va cloure la sessió desitjant una bona festa dels Barris, que s’inicia aquest dijous, després de prop d’una hora i mitja de sessió.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Operació policial a Pineda de Mar: dos detinguts per droga i identificació de persones en situació irregular

Notícia següent

Els bikers del Golf Costa Daurada pedalen fins al Niu de l’Àliga

Notícies relacionades