El Govern aprova les sancions per incomplir les mesures sanitàries

L'incompliment de l'obligació en l'ús de mascarilla o el seu ús inadequat, es considerarà una infracció lleu

El Govern ha aprovat aquest dimarts les sancions per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitària en la lluita contra el Covid-19.

Segons ha informat després del Consell Executiu, s’han materialitzat aquestes sancions en un projecte de decret llei amb el règim sancionador, que qualifica les infraccions entre lleus, greus i molt greus.

Es consideraran infraccions greus o molt greus tant l’incompliment dels límits d’aforaments de seguretat establerts en espais tancats i a l’aire lliure, com l’obertura i tancament per a les diferents tipologies d’establiments i activitats; les multes per infraccions greus aniran des dels 3.001 euros fins als 60.000 euros.

Constituirà una infracció molt greu la celebració d’actes expressament prohibits o suspesos per les autoritats, i tindran sancions d’entre 60.001 i els 600.000 euros.

Mascaretes

Quant a l’incompliment de l’obligació en l’ús de mascarilla o el seu ús inadequat, es considerarà una infracció lleu, sancionable amb 100 euros; la categoria d’infraccions lleus es podrà multar amb sancions de fins el 3.000 euros.

Seran els ajuntaments i la Generalitat, en l’àmbit de les seves competències, els qui exerciran les funcions de vigilància, inspecció i control que preveu el decret llei.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Cruïlla XXS suma 35.000 espectadors entre els seus prop de 200 espectacles

Notícia següent

Multes de fins a 600.000€ per incomplir les mesures de prevenció

Notícies relacionades