El Govern aprova les sancions per incomplir les mesures sanitàries

L'incompliment de l'obligació en l'ús de mascarilla o el seu ús inadequat, es considerarà una infracció lleu

Imatge d'arxiu de la consellera de Presidència, Meritxell Budó. ACN

El Govern ha aprovat aquest dimarts les sancions per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitària en la lluita contra el Covid-19.

Segons ha informat després del Consell Executiu, s’han materialitzat aquestes sancions en un projecte de decret llei amb el règim sancionador, que qualifica les infraccions entre lleus, greus i molt greus.

Es consideraran infraccions greus o molt greus tant l’incompliment dels límits d’aforaments de seguretat establerts en espais tancats i a l’aire lliure, com l’obertura i tancament per a les diferents tipologies d’establiments i activitats; les multes per infraccions greus aniran des dels 3.001 euros fins als 60.000 euros.

Constituirà una infracció molt greu la celebració d’actes expressament prohibits o suspesos per les autoritats, i tindran sancions d’entre 60.001 i els 600.000 euros.

Mascaretes

Quant a l’incompliment de l’obligació en l’ús de mascarilla o el seu ús inadequat, es considerarà una infracció lleu, sancionable amb 100 euros; la categoria d’infraccions lleus es podrà multar amb sancions de fins el 3.000 euros.

Seran els ajuntaments i la Generalitat, en l’àmbit de les seves competències, els qui exerciran les funcions de vigilància, inspecció i control que preveu el decret llei.