El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que continuarà al capdavant de l’Executiu després de 5 dies de reflexió sobre el seu futur arran de la persecució mediàtica i judicial a la seva dona, Begoña Gómez. Ho ha anunciat en una compareixença a la Moncloa després d’haver-se reunit amb el rei Felip VI.
Pedro Sánchez va publicar el passat dimecres una carta a la ciutadania en què anunciava que cancel·lava la seva agenda pública —tot i que assegurava que continuaria treballant— per reflexionar sobre el seu futur després que el pseudosindicat d’ultradreta Manos Limpias interposés una denúncia contra la seva dona basant-se en notícies falses i ja desmentides d’alguns mitjans vinculats a la dreta.
La denúncia arribava després de setmanes en què la dreta del PP i Vox havia posat la diana en la dona del president, Begoña Gómez, a qui acusen de tràfic d’influències. El president espanyol va preguntar-se en la seva carta si “valia la pena ser víctima d’aquesta “estratègia d’assetjament i enderrocament” que patien ell i la seva parella des de feia anys”, donant-se cinc dies de reflexió per decidir si dimitia o si continuava com a president fins al final de la legislatura.
“No soc cap ingenu. Soc conscient que denuncien Begoña no perquè hagi fet alguna cosa il·legal, ells saben que no hi ha cas, sinó perquè és la meva dona. Com també soc plenament conscient que els atacs que pateixo no són la meva persona sinó el que represento: una opció política progressista, recolzada elecció rere elecció per milions d’espanyols, basada en l’avenç econòmic, la justícia social i la regeneració democràtica”, argumentà en aquell moment Sánchez.
Suport del PSOE
Independentment de quina acabés sent la seva decisió, aquest passat cap de setmana es van succeir un seguit de manifestacions i convocatòries en suport del president espanyol. A Ferraz, fora de la seu socialista, unes 12.000 persones van reunir-se al crit de “Pedro, queda’t”, però les concentracions s’han donat també en altres llocs del país.
D’ençà que el president va anunciar la seva decisió de reflexionar, el líder del PSOE ha rebut el suport de tota l’esquerra —Sumar, Podem o ERC, entre d’altres—, dels sindicats majoritaris i de noms rellevants de l’esquerra com l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero.
En paral·lel, la dreta l’ha acusat de victimisme, d’exercir una actitud sentimental poc professional i pròpia del “chavisme” i de posar en el punt de mira a la justícia i els mitjans de comunicació.