Multes de fins a 600.000€ per incomplir les mesures de prevenció

El Govern ha aprovat aquest dimarts el règim sancionador per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per la Covid-19, que inclou tres classes d’infraccions: lleus, greus i molt greus. Les multes oscil·len entre els 100 i els 600.000 euros, tal i com explica La Vanguardia.

Aquest és un dels acords aprovats aquest dimarts a la reunió del govern de la Generalitat, a través d’un projecte de decret-llei.

El decret-llei de l’executiu català preveu tres tipus d’infraccions, lleus, greus i molt greus, que es detallen en el text elaborat pel Govern amb les pertinents sancions per l’incompliment de les mesures per evitar el contagi del coronavirus.

Entre les infraccions lleus recollides en el decret-llei de el Govern està l’incompliment de l’obligació de l’ús de la màscara o el seu ús inadequat, sancionable amb una multa de 100 euros, així com altres vulneracions de les mesures contra la Covid-19, amb sancions de fins a 3.000 euros.

A partir d’ara, es consideraran infraccions greus o molt greus tant l’incompliment dels límits d’aforament de seguretat establerts per als espais tancats o a l’aire lliure com els horaris d’obertura i tancament per als diferents tipus d’establiments i activitats. Les multes per les infraccions greus oscil·laran entre 3.001 euros i 60.000 euros.