Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

Una vintena de dones finalitzen amb èxit el curs d’alfabetització ‘Lletres per tothom’

Avatar photo

Està previst que la pròxima edició comenci el mes d'abril i que duri 90 hores

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha assistit aquest dimecres, 14 de març a la cloenda de la primera edició del curs d’alfabetització «Lletres per tothom», organitzat per l’àmbit de Dinamització comunitària i Cohesió Social de la Regidoria de Benestar Social. Un grup de 25 dones d’origen marroquí, d’edats entre 25 i 50 anys, han completat aquest curs, obert a homes i dones de qualsevol nacionalitat, que va començar el 13 de novembre de 2017. En total, l’alumnat ha fet 60 hores de classe. La majoria d’alumnes han mostrat molt d’interès i han assistit a totes les classes.

És una iniciativa que s’emmarca en les actuacions del servei de primera acollida que l’Ajuntament de Reus ofereix i té com a objectiu promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades a través del coneixement de les llengües oficials, el funcionament de la societat d’acollida i el seu marc jurídic i laboral. Ha estat finançat per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha anunciat que «aquest 2018 farem una segona edició del curs «Lletres per tothom», ja que hi ha hagut llista d’espera i força gent interessada, la qual cosa mostra l’interès de moltes persones per integrar-se en la ciutat. Per això, volem facilitar la seva acollida».

Està previst una pròxima edició que comenci el mes d’abril i que duri 90 hores, ja que en aquest primer curs s’ha detectat la necessitat d’ampliar el nombre de sessions.

La majoria d’aquestes dones han participat prèviament en el projecte «Paraules de dones», que facilita la interacció entre les dones nouvingudes per tal d’establir vincles i un primer contacte amb la llengua catalana. Es tracta d’un nivell previ a l’alfabetització.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un nou bosc urbà de 9.600 metres quadrats al barri de Magraners

Notícia següent

Tarragona redueix el consum elèctric tot i l’increment d’un 70% en punts de llum

Notícies relacionades