Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Els veïns del barri Cappont de Lleida rebatejen la plaça de davant el CAP com a plaça 1 d’octubre

Avatar photo

Demanen a la Paeria la oficialitat del nom en reconeixement a les càrregues policials i els ferits en aquest lloc l'1-O

Una setantena de veïns del barri de Cappont de Lleida han rebatejat de manera simbòlica la plaça de davant el CAP com a plaça 1 d’octubre. L’acte ha estat organitzat pel CDR i l’associació de veïns. Tal com ha explicat la Sònia Agustí, del Comitè en Defensa de la República (CDR) i veïna de Cappont, que aglutina una cinquantena de persones, han volgut dur a terme un acte lúdic al lloc on va haver càrregues policials l’1 d’octubre per evitar que es pogués celebrar el referèndum i a causa de les quals hi va haver diversos ferits. Agustí ha explicat que tot i que el d’avui és un acte simbòlic, ja han demanat oficialment a la Paeria el canvi de nom de la plaça, que actualment es diu Marquès de Leganés, “com a recordatori d’aquell dia”. “Molts dels que vam patir la repressió aquell dia, som avui aquí”, ha dit. És el cas del José Antonio Clemente i del Manel Cullerés, que han coincidit que aquell dia va ser una jornada molt trista per la democràcia. Durant l’acte s’han penjat dos cartells amb el nom de plaça 1 d’octubre als dos extrems de la façana del CAP i s’ha cantat els Segadors. L’acció reivindicativa ha acabat amb una cercavila fins a la plaça Blas Infante, on s’ha fet una xocolatada.
José Antonio Clemente ha lamentat que “vam venir pacíficament i vam rebre una càrrega policial brutal que mai podrem oblidar”. Aquest veí de Cappont que explica que és de pares espanyols, mostra un cartutx de l’arma, amb la qual diu que el van apuntar a la cara i li van dir que sortís d’allà. Manel Cullerés, per la seva banda, recorda aquell dia amb “pena” perquè el comportament de la policia li va recordar a “temps passats”. “No hem evolucionat, estem igual. Van actuar amb violència perquè ells prefereixen la força bruta al diàleg”, ha afegit.

Desallotjament violent del CAP de Cappont l’1-O

Els agents antidisturbis de la policia espanyola van desallotjat violentament les persones que esperaven al CAP Cappont de Lleida per poder votar a primera hora del matí del passat 1 d’octubre. Els antidisturbis es van desplegar al lloc amb una desena de furgons i cap a un quart de deu van començar a dur a terme el desallotjament de les persones de forma violenta tot i la seva resistència pacífica estirant-se al terra. Els agents van disparar diversos trets intimidatoris i van carregar fet ús de les porres. A conseqüència d’aquests fets, hi va haver diversos ferits lleus, a un dels quals es van endur amb l’ambulància.

El desallotjament es va allargar fins a les deu del matí, quan els antidisturbis van entrar al CAP i es van endur dues urnes. Els organitzadors, però, en tenien més d’amagades i quan els agents van marxar les van treure i els veïns van poder finalment votar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Demòcrates de Catalunya també participarà a les eleccions del 21-D

Notícia següent

Folgueroles es desperta amb pintades nazis

Notícies relacionades