Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Mollerussa licita les obres en quatre carrers del Pla de Barris

Avatar photo

Les millores es duran a terme a Santa Cristina, Estrella i Onze de Setembre, on els vianants tindran prioritat, i el de Ciutat de Lleida, que en serà d'ús exclusiu

L’Ajuntament de Mollerussa ha tret a licitació en dos paquets diferenciats la contractació de les obres de millora de quatre carrers, que estan inclosos en el Pla de Barris. Es tracta, d’una banda, dels carrers de Santa Cristina i de l’Estrella, que tenen un pressupost de licitació de 263.183 euros (IVA inclòs), i del carrer de l’Onze de Setembre i de la Ciutat de Lleida, per una altra, amb unes obres pressupostades en 277.877 euros (IVA inclòs). Totes dues contractacions tenen un termini màxim d’execució de quatre mesos, tot i que la rebaixa d’aquest termini serà un dels criteris de valoració que ha fixat el consistori en les condicions per a l’adjudicació. Les millores previstes faran que el carrer de la Ciutat de Lleida passi a ser d’ús exclusiu per a vianants, mentre que els altres tres es convertiran en carrers amb prioritat per als vianants però mantenint la circulació de vehicles per la qual cosa es planteja diferenciar-ne els paviments.
La junta de govern local de l’Ajuntament de Mollerussa va aprovar els projectes d’execució de les obres en els quatre carrers després d’exposar-los als veïns afectats i als grups polítics representats al consistori.

Així mateix, també es preveu actuar a la xarxa de clavegueram en els carrers de Ciutat de Lleida i Santa Cristina, on s’aprofitaran les canonades però s’incorporaran noves escomeses. També es renovarà l’enllumenat en tots quatre carrers amb la substitució de totes les làmpades de vapor de sodi per làmpades de LED i la incorporació d’una doble potència en horari de nit i en horari de matinada amb l’objectiu d’incrementar l’estalvi energètic, un estalvi que pot arribar a ser del 60%, segons el projecte.

Cal recordar que el 13 de juliol el Ple de l’Ajuntament de Mollerussa va aprovar l’expedient d’imposició i ordenació de contribucions especials per a la realització d’aquestes obres, que són subvencionades al 50% per la Generalitat a través del Pla de Barris mentre que el 50% restant es reparteix a parts iguals entre Ajuntament i veïnat. En aquest sentit, el Ple municipal del 28 d’abril també va aprovar per unanimitat una operació de crèdit de 2 milions d’euros per finançar una part de les obres previstes dins del Pla de Barris 2017-2018.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − 5 =

Notícia anterior

El Síndic de Greuges investiga les cues de l’aeroport del Prat

Notícia següent

El nou institut de secundària d’Alpicat estarà operatiu l’1 de setembre

Notícies relacionades