Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

L’ofec econòmic al Govern afecta 31 MEUR destinats al sector agrari

Avatar photo

El govern espanyol ha bloquejat les partides dels ajuts previstos dins el Programa de Desenvolupament Rural, sanitat vegetal i animal, gestió forestal sostenible i cooperatives

El bloqueig que el govern espanyol ha imposat als comptes de la Generalitat afecta un total de 31 milions d’euros del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que s’haurien de destinar al sector agrari abans de finals d’any. La Generalitat ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda que autoritzi el pagament d’aquests ajuts, ja que si no es poden pagar enguany tampoc es podran fer efectius els fons comunitaris que cofinancen aquests ajuts. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha explicat a les organitzacions agràries -Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i Federació de Cooperativa Agràries de Catalunya-, en el marc de la Taula Agrària, quina és la situació provocada per l’ordre ministerial per la qual es declara la no disponibilitat de crèdits en el pressupost de Catalunya per al 2017.
Serret ha assenyalat que es tracta d’una intervenció “totalment injustificada” que posa traves al funcionament ordinari de la Generalitat i que perjudica directament als administrats, en aquest cas als pagesos, ramaders, cooperatives i empreses del sector agrari, segons ha apuntat.

La consellera ha subratllat que el bloqueig que imposa l’Estat als comptes del Departament afecta principalment la liquidació d’ajuts previstos dins el Programa de Desenvolupament Rural (PDR), com ara alguns ajuts agroambientals, els adreçats a les indústries alimentàries i la gestió forestal sostenible. També es veu afectat el foment de les assegurances agràries, els incentius a la millora de la competitivitat de les cooperatives agràries, el suport a la sanitat vegetal i ramadera, el suport a les Agrupacions de Defensa Forestal i ajuts a les confraries de pescadors.

La consellera també ha anunciat a les organitzacions agràries que, un cop finalitzats els controls corresponents, aquesta setmana es tramitarà la sol·licitud de fons al FEGA amb l’objectiu de fer el pagament de la bestreta del 70% de la PAC la setmana vinent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Vendrell acull la Mitja Marató amb una gran participació

Notícia següent

“Homes, la comèdia musical”, aquest dissabte 28 d’octubre al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell

Notícies relacionades