Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona fa la primera cirurgia robòtica toràcica

Avatar photo

Amb el robot se superen limitacions de la cirurgia oberta i endoscòpica tant a nivell de visió com de precisió i control de les habilitats del cirurgià

 El servei de cirurgia toràcica de ‘’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, servei estès amb l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha dut a terme la primera cirurgia robòtica oncològica pulmonar de Catalunya i dels serveis sanitaris públics de tot l’estat espanyol. La intervenció, duta a terme el passat 9 d’octubre, la van dur a terme els doctors, Pau Rodríguez-Taboada, Anna Ureña i Gabriela Rosado, liderats pel cap de servei, Ignacio Escobar. Es va tractar d’una resecció pulmonar amb buidament ganglionar mitjançant el robot quirúrgic Da Vinci, segons informen fonts del centre hospitalari.
Aquest Sistema Da Vinci és un equip de cirurgia robòtica que va ser dissenyat per abordar cirurgies complexes de manera mínimament invasiva. Segons les mateixes fonts de l’hospital, es compon d’una consola ergonòmica, des d’on opera el cirurgià a la mateixa sala, una torre de visió i un carro quirúrgic amb tres o quatre braços robòtics interactius. L’aparell permet superar limitacions pròpies de la cirurgia oberta i endoscòpica potenciant termes de visió, precisió i control de les habilitats del cirurgià.

Es troben sistemes da Vinci per tot el món, majoritàriament a Estats Units, en centres públics i privats, i porta instal·lat a l’Hospital Joan XXIII des del passat mes de gener amb la finalitat d’ajudar els serveis quirúrgics del centre sanitari. Els professionals que l’utilitzen han rebut formació específica en centres estrangers.

El servei de cirurgia toràcica del Joan XXIII va iniciar, aquest mes passat d’octubre, un nou període quirúrgic disposant del robot com a eina terapèutica, junt amb la cirurgia endoscòpica i amb la cirurgia oberta, quan sigui precís.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − 14 =

Notícia anterior

Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsatí es queden a Brussel·les

Notícia següent

El ple del Vendrell aprova regular la neteja de solars i terrenys del municipi

Notícies relacionades