Així mateix, els familiars disposaran de més espai on acompanyar el malalt, fet que permetrà “flexibilitzar” l’entrada de l’acompanyant a la UCI, així com de la resta de visites. Fins ara, els pacients ingressats a la UCI de l’Arnau de Vilanova només podien rebre visites durant dues hores al dia –repartides en períodes de 30 minuts-. Amb els nous boxs, els familiars més directes (parella, fills o pare o mare) podran acompanyar-los durant les 24 hores, sempre que sigui possible, mentre la resta de visites s’amplien fins a 6 hores diàries.
A la vegada, els nous boxs també suposen una millora per als professionals perquè disposaran de més espai, tecnologia i instruments per atendre els pacients. Cada box està dotat d’una càmera, cosa que possibilitarà que els malalts puguin ser controlats per menys de professionals que fins ara. Les noves instal·lacions també permetran avançar cap a la UCI “sense papers”, és a dir fent una gestió totalment tecnològica de la informació clínica i de les proves mèdiques.
A banda, 2 dels nous boxs estan equipats amb paraaïllament respiratori per tal de poder acollir pacients amb casos epidemiològics com ara la tuberculosi o neutropènia. De totes maneres, un cop entrin en funcionament els 14 nous boxs es mantindran en funcionament els altres 8 boxs amb què compta la UCI després que s’hi implementin algunes millores per tal que els professionals també puguin gestionar-los “sense papers”. Així, la UCI de l’Hospital Arnau de Vilanova seguirà disposant d’un total de 22 boxs com fins ara, segons ha explicat Caballero.
Durant la visita a la noves instal·lacions, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha posat de relleu que les noves instal·lacions de la UCI “res tenen a envejar a la resta d’hospitals del país” i ha destacat que permeten que els malalts cítrics puguin rebre l’atenció necessària i “amb totes les garanties” a l’Arnau de Vilanova i no sigui necessari el seu trasllat a altres hospitals de Barcelona. La Diputació de Lleida ha finançat els 14 nous boxs de la UCI amb 3,5 milions d’euros, entre les obres de remodelació que s’hi ha fet per dotar-los amb tot l’equipament necessari. A més, els treballs també han comportat actuacions a la coberta de l’hospital de referència lleidatà per millorar l’aïllament tèrmic i la impermeabilització de l’edifici. Així mateix, Reñé ha destacat que des del 2011 la Diputació de Lleida ha invertit prop de 14 milions d’euros a la millora de les instal·lacions i equipaments de l’Hospital Arnau de Vilanova.