Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

L’ARC confirma quatre espais contaminats a Flix

Avatar photo

L'Ajuntament de Flix titlla els resultats dels treballs de control de "mala notícia", tot i que celebra que s'avanci en la investigació

Els resultats de la investigació de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) corroboren que hi ha quatre espais contaminats a Flix, tres dels quals es troben fora del recinte industrial d’Ercros, i un quart dins d’aquest.  Tot i això, l’exploració ha descartat que hi hagi bidons enterrats en cap dels terrenys analitzats. L’ARC ha requerit a Ercros que faci un anàlisi de risc en els tres espais de fora del recinte industrial i que ampliï la investigació en un d’ells. Amb aquests treballs, la comissió d’experts haurà de decidir si cal dur a terme actuacions de sanejament.
L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha valorat com “una mala notícia” que es confirmi que existeix contaminació en alguns dels terrenys que va assenyalar el propi consistori. El batlle, però, ha celebrat que s’avanci en la investigació. Segons L’ARC, ja ha finalitzat la prospecció dels set emplaçaments que l’Ajuntament de Flix va assenyalar com a presumptes espais contaminats pel resultat de l’activitat històrica de la química al municipi.
Els espais exteriors del complex químic són els anomenats 1, 3 i 6. Aquest darrer està sota la titularitat de l’estat espanyol i es reclama una investigació més àmplia perquè, possiblement, està en una zona protegida per la xarxa Natura 2000 i és on s’hauria detectat més nombre de substàncies.
Pendents del calendari d’Acuamed 
Per una altra banda, com ha afirmat el batlle de Flix, Francesc Barbero, Acuamed encara no ha concretat el calendari d’actuacions pendent per descontaminar del tot el pantà, tot i que el mateix Francisco Javier Baratech, director general de l’empresa estatal, en una compareixença al municipi de la Ribera d’Ebre, va assenyalar que la neteja havia d’estar llesta a finals de l’any que ve. “Voldríem un mínim calendari ni que sigui de les actuacions burocràtiques que queden per seguir i saber on estem”, ha reclamat. Finalment,  Barbero ha explicat que aquesta setmana miraran de contactar amb la secretaria d’Estat de Medi Ambient per insistir en aquesta petició que es va acordar en sessió plenària al mes de juliol.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es confirmen quatre espais contaminats a Flix però es descarta que hi hagi bidons enterrats

Notícia següent

La CHE redueix al mínim el desembassament estacional de l’Ebre

Notícies relacionades