Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

La CHE redueix al mínim el desembassament estacional de l’Ebre

Avatar photo

L'escassetat de pluges dels últims mesos limitarà l'alliberament d'aigua que s'efectua a la tardor per lluitar contra la proliferació de macròfits

L’escassetat de pluges i la disminució de reserves hídriques als pantans han provocat que, enguany, l’habitual dessembassament que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) efectua a la tardor per lluitar contra la proliferació de macròcits en el tram final del riu es vegi reduït al mínim.  L’organisme ha anunciat que l’operació, prevista el proper dimecres al matí, es limitarà a l’alliberament d’un màxim de 1.000 metres cúbics per segon des del pantà de Flix entre les 08:45h i les 10:15h.
Aquesta xifra discorda molt  de les tres puntes de 1.200 metres cúbics per segon al llarg d’11 hores que es van programar l’any passat. Així, segons va acordar la Junta d’Explotació del Baix Ebre, el passat 19 d’octubre, el desembassament serà “el més ajustat possible adaptant-se a la situació de disminució de reserves a Mequinensa i els baixos cabals circulants a l’eix de l’Ebre durant aquest últim any, provocades per un dèficit pluviomètric”.
Segons les previsions de la CHE, que ha recordat que l’operació respon als criteris del nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, el cabal començarà a incrementar-se a partir de les 08:45 ,h arribant als 1.000 metres cúbics a les 9 h d’aquest dimecres, 8 de novembre. La reducció, començarà just una hora després, a les 10 h, situant-se el cabal en els 120 metres cúbics per segon a un quart de deu.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’ARC confirma quatre espais contaminats a Flix

Notícia següent

Els Bombers fan 37 actuacions per les incidències per fortes ventades

Notícies relacionades