Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

L’Ajuntament d’Altafulla millorarà les instal·lacions de l’Estadi Municipal Joan Pijuan

Avatar photo

Es renovarà l’enllumenat amb tecnologia LED, s’asfaltarà la zona d’accés a la graderia, s’adequarà el magatzem i bar per millorar-ne la seguretat i es substituirà una part de la gespa que estava cremada

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Àlex Cañas, acompanyat pel president del Centre d’Esports Altafulla, Francesc Julià, ha presentat aquest matí el pla de millores que s’efectuarà a les instal·lacions de l’Estadi Municipal Joan Pijuan.

Aquestes millores, amb una inversió d’uns 43.000 euros, passen per la renovació i substitució de l’enllumenat del camp de futbol on es canviaran els focus actuals de les quatre torres per lluminària dotada amb tecnologia LED. Aquesta millora significarà “un guany quant a la visibilitat de la instal·lació, i per una altra banda, un estalvi energètic del 70 %, cosa que reduirà notablement el consum”, ha assenyalat Àlex Cañas. A tall d’exemple, el regidor d’Esports ha explicat que “cada vegada que es fon una única bombeta té un cost de 700 €, a banda del lloguer de la grua per substituir-la”.

En aquesta mateixa actuació, també es renovarà el quadre elèctric general de l’estadi, ja que estava obsolet, fet que provocava apagades de llum constants, i mancava de certes mesures de seguretat.

El pla de millores també contempla l’asfaltat de la zona d’accés a la graderia. Tal com ha explicat el regidor d’Esports, “un dels principals problemes del camp és l’embussament de les canonades, provocat per l’acumulació de sorra que prové dels exteriors del terreny de joc, i que, quan plou, provoca un tap que fa que no hi hagi un drenatge fluït que produeix alhora l’embussament de les dutxes i desguassos del camp”.

Afegit a les actuacions, es preveu també l’adequació del magatzem i bar de l’estadi per millorar-ne la seguretat, degut al seu deteriorament fruit del pas dels anys. Com a darrera actuació, es contempla la substitució d’una zona de gespa del terreny de joc afectada per unes cremades que es van produir aquesta temporada passada arran d’uns fets incívics. Àlex Cañas ha explicat que l’assegurança cobreix una part dels danys, i la resta, se’n farà càrrec l’Ajuntament, com a titular de l’espai.

En aquest sentit, el president del CE Altafulla, Francesc Julià, ha aplaudit les millores anunciades pel consistori, ja que responen a algunes de les demandes “necessàries” del club altafullenc, entitat que majoritàriament fa ús de les instal·lacions.

En aquesta mateixa línia, el regidor d’Esports ha recordat que “fa més de vuit anys que no es feia cap actuació en els exteriors de l’estadi. Amb això, disminuïm el consum energètic, estalviem en manteniment i invertim en la millora de la pràctica esportiva”. I ha sentenciat: “És la nostra obligació tenir-lo el màxim adequat possible per al gaudi dels nostres veïns i veïnes, i també, com a responsables titulars de l’equipament municipal”. Els treballs de millora començaran a partir de la setmana vinent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un noi de 16 anys agafa sense permís el cotxe del seu pare i xoca contra un fanal a Lleida

Notícia següent

Noves troballes a les campanyes arqueològiques d’estiu de la UdL

Notícies relacionades